Jachetele pentru copii sunt unele dintre cele mai importante achiziții vestimentare din sezonul rece. Cum zilele devin tot mai reci, este momentul să completezi garderoba celui mic cu o piesă care să îi asigure confortul termic necesar atunci când iese la joacă, merge la creșă, grădiniță ori școală sau în vizită la rude și prieteni. 

Alegerea unei geci pentru copil se poate dovedi o întreagă aventură dacă te numeri printre părinții încă neobișnuiți cu noua etapă din viața lor. O jachetă perfectă pentru micuțul tău trebuie să îndeplinească trei criterii importante pe care ți le prezentăm în continuare.

  1. Jachetele pentru copii trebuie să fie călduroase

Cel mai important criteriu pe care trebuie să îl îndeplinească jachetele pentru copii este confortul termic. Modelul de geacă ales trebuie să ofere o protecție adecvată împotriva condițiilor de meteo nefavorabile. Micuțul tău trebuie să aibă un aliat de încredere în caz de vânt, ploaie, lapoviță, zăpadă și temperaturi scăzute, chiar și atunci când petrece mai mult timp în aer liber. Jachetele din materiale impermeabile sunt o bună investiție pentru părinții ai căror copii petrec mult timp în aer liber. Acestea pot fi purtate atât în oraș, cât și în vacanțele petrecute la munte. Alege un model cu glugă groasă care să protejeze capul și urechile prichindelului.  

  1. Jachetele pentru copii trebuie să asigure confort

Cele mai citite articole

Confortul și libertatea în mișcare sunt alte caracteristici importante pe care trebuie să le bifeze jachetele pentru copii. Acestea trebuie să le permită micuților să se joace și să se miște liber, fără să îi jeneze în niciun moment. De aceea, pe lângă tipul de croială, părinții mai trebuie să fie atenți și să cumpere mărimea potrivită pentru prichindelul lor. Alege un model adecvat pentru vârsta copilului, ținând cont și de nevoile lui. O jachetă pentru copii nu trebuie să fie strâmtă, ci puțin mai mare pentru a permite și purtarea puloverelor și a bluzelor mai groase pe dedesubt. Dacă preferi achizițiile online, asigură-te că ai verificat înainte tabelul de mărimi. Dacă brandul respectiv are și magazine fizice, profită și mergi cu micuțul tău la o sesiune de shopping pentru a proba piesele vestimentare pe care le dorește. Pregătește-te pentru sezonul rece cu cele mai frumoase jachete pentru copii Chicco

  1. Jachetele pentru copii trebuie să aibă un design plăcut

Este important ca părinții să aleagă jachete de copii care să fie pe placul prichindelului lor. Probabil că micuțul va purta geaca respectivă întreaga iarnă, așa că este esențial să fie mulțumit de designul ei. Lasă-l să aleagă nuanța și croiala dorită și nu va trebui să duci muncă de lămurire de fiecare dată când o îmbracă, fiindcă o va purta cu drag. De cele mai multe ori modelul de jachetă ales exprimă personalitatea celui mic, așa că lasă-l să aleagă hainele care îl reprezintă. Astfel va prinde încredere în el și se va exprima cu mai multă ușurință. 

Modelele de jachete pentru copii spre care trebuie să îți îndrepți atenția în sezonul rece sunt cele impermeabile și cele matlasate. Gecile impermeabile pentru copii sunt modelele perfecte pentru zilele ploioase, în timp ce gecile matlasate pentru copii sunt piesele potrivite pentru zilele reci de iarnă. Acestea asigură protecție ridicată împotriva frigului și a umidității. 

Foto: unsplash.com

Cele mai citite articole