Cămara este adesea cel mai neglijat spațiu din casă atunci când vorbim de design interior, accentul fiind pus îndeosebi pe aspectele practice și mai puțin estetice, dar asta nu înseamnă că aceasta nu poate fi amenajată în mod atractiv. De fapt, designul și soluțiile inteligente de stocare pot face viața mult mai ușoară (și alimentele să fie prezentate într-un mod mult mai elegant).

Abordări în amenajarea unei cămări

Există mai multe abordări diferite pentru a crea un design perfect pentru cămară, astfel încât să se potrivească nevoilor dumneavoastră. Astfel, cămara poate fi:

 • o cameră separată
 • ca o cabină/nișă de acces în care puteți adăuga uși astfel încât să pară că este un dulap încorporat 
 • un spațiu separat de o perdea
 • un dulap mare, în care elementele sunt etichetate pentru a exista o organizare eficientă

Transformați cămară într-un spațiu de expoziție

Cămările nu sunt de obicei considerate spații cu adevărat frumoase, dar de ce să nu creați o cămară pe care sunteți dispus să o arătați tuturor? Rafturile simple albe, lumina suspendată și ușile glisante de sticlă securizată transparentă, colorată în masă, printată ceramic cu modelul preferat sau ușile cu sticlă sablată pot face din aceasta, o vitrină deosebită.

Dacă totuși nu sunteți fan uși din sticlă, puteți opta pentru o ușă pliabilă sau glisantă din lemn pentru a oferi amenajării un stil rustic. Ambele variante de uși de interior sunt recomandate pentru a economisi spațiul. La Rom Decor, găsiți o gamă variată de uși de interior potrivite pentru toate gusturile și nevoile.

Grupați alimentele 

Rafturile deschise devin mult mai eficiente atunci când sunt organizate pe zone. Desemnați rafturi sau secțiuni specifice pentru:

 • alimente pentru micul dejun 
 • gustări
 • băuturi
 • alte articole 

Cele mai citite articole

Folosiți etichete pentru a defini zonele, astfel încât toți membrii familiei dvs. să știe unde să găsească lucrurile necesare și să știe unde să le așeze la loc.

Adăugați un tapet interesant

Dacă nu vreți să vopsiți pereții cămării cu o anumită culoare, puteți adăuga un tapet cu modelul preferat pentru a amplifica instantaneu stilul spațiului. Având un fundal destul de vizibil, există șansa să fiți motivați să păstrați conținutul în ordine.

Includeți un sistem de iluminare care să accentueze designul cămării

 • Lumină cu bandă LED

O soluție adecvată atât pentru cămări, cât și pentru dulapuri, lumina cu bandă LED este o variantă de iluminare eficientă și discretă, ușor de instalat. Blocată în spatele ramelor ușilor și sub rafturile din din interior, banda va emite o lumină discretă. 

 • LED-uri cu detectare a mișcării

Pentru spațiile care nu sunt utilizate frecvent, aplicele cu senzor de mișcare sunt un mod simplu și accesibil pentru a adăuga puțină lumină. Aceste lămpi sunt incredibil de ușor de montat și sunt econome.

 • Corpuri de iluminat fanteziste

Dacă spațiul vă permite, puteți adăuga un plus de glamour cu ajutorul unui corp de iluminat modern și fantezist, cum ar fi un candelabru sau o lumină suspendată. Puteți adăuga câteva lumini încastrate și în alte zone ale cămării.

Cele mai citite articole