Multe persoane (în special femeile) urăsc călătoriile neînsoțite de teama singurătății, a plictiselii, a pericolelor potențiale și a lipsei de sprijin. 

Dar nu este nimic în neregulă atunci când cineva călătorește singur. Dimpotrivă! Rămâne singur cu el însuşi, câștiga experiență în gestionarea situațiilor dificile, îşi îndeplineşte visele și profită de o grămadă de alte avantaje. Aşadar, este o idee bună ca oamenii să călătorească şi singuri. Dar care sunt avantajele unor astfel de călătorii?

Alegerea destinației 

Este poate unul dintre cele mai mari avantaje ale ideii de a călători singur. Acum este momentul îndeplinirii unui vis turistic, o vizită la un prieten din alt oraș sau doar un răsfăţ într-o vacanță SPA. Nu că ar fi rău să existe companie, dar atunci când destinația este luată în considerare în tandem, preferințele cuiva prevalează întotdeauna. 

Un control mai bun al cheltuielilor

O persoană singură în vacanţa îşi va da seama când bugetul se micşorează şi avea un simţ al echilibrului, în privinţa cheltuielilor, întrucât vă fi singura responsabilă. Când bugetul se termină, va trebui să plece acasă, nu are cine să o finanțeze. 

Ei bine, a sta singură într-o cameră poate fi puțin mai neplăcut, dar nu va mai există cineva care să o convingă să cheltuie pe lucruri pe care altfel le-ar trece cu vederea.

Nu vor exista dispute

Cele mai citite articole

Când două sau mai multe persoane călătoresc împreună, apar neînțelegeri și dispute invariabil. Și asta poate umbri călătoria. O persoană singură în vacanţa va face orice doreşte, va mânca unde și ce doreşte, îşi va cumpăra câte rochii de plajă doreşte și îşi va schimba planurile oricând doreşte.

Un interes mai mare pentru lucruri noi

O persoană singură în călătorie va fi probabil mai îndrăzneața și va avea curajul să exploreze necunoscutul. Nu va fi nimeni care să îi influențeze alegerile și deciziile, va comunica cu oameni pe care nu îi cunoaște și va acorda mai multă atenție celor din jur şi mediului înconjurător.

Legarea unor noi prietenii 

O persoană singură va avea un alt fel de contact cu pasagerii sau localnicii – totul se va întâmpla destul de natural. Probabil că va întâlni tipuri de interlocutori care altfel nu ar face parte din cercul ei de comunicare, dar datorită lor îşi va extinde viziunea asupra lumii, va lega noi prietenii şi va cunoaște noi culturi. 

Îmbunătăţirea calităților personale

Adesea, când oamenii călătoresc singuri, trebuie să-şi dezvolte noi abilități pentru a face față situațiilor în care se afla. Acest lucru îi poate speria la început, dar odată ce se vor obișnui, vor realiza că este de fapt foarte bine pentru stima de sine. În plus, vor deveni mai hotărâţi și mai independenţi, iar dificultățile obișnuite din viața de zi cu zi nu îi vor mai deprima.

Călătorind singuri, oamenii vor învăța să se iubească (și să aprecieze) propria companie. Această alternativă poate fi chiar mai puțin stresantă și mai plăcută. Vor trebui să aibă grijă doar de ei și de calea de a obține plăcere – oriunde s-ar afla. Astfel vor putea observa și aprecia mai bine oportunitățile minunate pe care viaţa le oferă.

Cele mai citite articole