Tratamentul durerilor de cap de la frunte și ochi: Ce opțiuni există

Durerile de cap din partea din față a capului sunt rareori asociate de o parte a creierului și nu reprezintă o afecțiune în sine. Durerile de cap de la frunte și ochi pot indica, de obicei, diferite probleme ale vederii.Potrivit Institutului Național de Sănătate, mai mult de 9 din 10 adulți întâmpină dureri la nivelul frunții și ochilor la un moment dat în timpul vieții lor (1). În principal, acest lucru se datorează utilizării excesive a dispozitivelor mobile, neprotejării ochilor de razele UV și altele.Durerile de cap de la frunte și ochi sunt printre cele mai frecvente motive pentru care pacienții consultă un medic și lipsesc de la locul de muncă sau de la școală.În acest articol, vom desluși ce opțiuni există pentru tratarea durerilor de cap localizate la nivelul frunții și ochilor, precum și cum poți preveni reapariția acestora.

Opțiuni de tratament pentru durerile de cap de la frunte și ochi

Cum să tratezi durerile de cap de la nivelul frunții

Opțiunile de tratament pentru acest tip de durere va depinde de cauza principală. Cele mai frecvente opțiuni includ (2):

  • Tratament medicamentos. Dacă ai antecedente de migrenă sau anumite tipuri de dureri de cap, medicul îți poate prescrise un tip de medicamente pentru a ușura simptomele durerilor de la nivelul frunții;
  • Odihnă. Dacă durerile de la nivelul frunții nu se ameliorează, odihna într-o cameră întunecată cu o compresă rece poate ajuta. Odihna este, de asemenea, o idee bună pentru multe alte cauze potențiale ale durerilor de cap;
  • Consultarea unui medic oftalmolog/optometrist și purtarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact. Prin corectarea anumitor afecțiuni oculare neidentificate care pot provoca durerile de cap de la nivelul frunții, ochiul se va relaxa, iar creierul nu va mai fi forțat să compenseze viciul de refracție sau diferența dintre dioptrii.

Cum să tratezi durerile de cap de la nivelul ochilor

În plus față de modificarea obiceiurilor de zi cu zi, cum ar fi privitul intens într-un ecran digital pentru perioade îndelungate, poți să ameliorezi durerile de cap de la nivelul ochilor, urmând pașii următori (3):

  • Poartă ochelari cu prescripție medicală. Utilizarea ochelarilor de citit sau de calculator te poate ajuta să previi durerile de cap de la ochi. Dacă ai deja ochelari pentru corectarea vederii, asigură-te că rețeta de la optometrist este cât mai actuală;
  • Utilizează picături oftalmice sau lacrimi artificiale. Uscăciunea poate înrăutăți durerile de cap de la ochi. Utilizarea picăturilor oftalmice sau lacrimilor artificiale te pot ajuta să umezești ochii și să ameliorezi durerea;
  • Odihnă.

Durerile de cap de la frunte și ochi pot fi provocate de diferite probleme oculare, cum ar fi hipermetropia și miopia, sau de diferențele de dioptrii dintre ochelarii actuali și nevoile tale de focusare.

Cele mai citite articole

De asemenea, este posibil să ai dureri de cap la frunte și ochi după ce te concentrezi prea mult asupra unei sarcini. Din fericire, poți ameliora această senzație doar prin odihnă și relaxarea ochilor. Purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact este, de asemenea, un tratament pentru durerile de cap, frunte și ochi.

Surse de informare:

(1) Gill, S. (2023). What to know about headache at the front of the head. Medically Reviewed by MD Kuruvilla, D. Headache at the front of the head: Causes and prevention (medicalnewstoday.com)

(2) Holland, K. (2020). What Causes Forehead Pain and How to Treat. Medically Reviewed by MD Bell, A.M. Forehead Pain: Types, Causes, Treatment & Prevention (healthline.com)

(3) Nunez, K. (2020). What to Know About an Eye Strain Headache. Medically Reviewed by MD Hammond, N. Eye Strain Headache: Symptoms, Treatment, Prevention, More (healthline.com)

Cele mai citite articole