Ți-ai dorit mereu să joci măcar o dată la ruletă? 

Dacă răspunsul este DA, iată câteva noțiuni de bază pentru începători:

Jocul de ruletă este unul din cele mai vechi și mai cunoscute jocuri existente într-un cazino. Supranumit și „regina cazinourilor”, acest joc se desfășoară pe o masă specială, împărțită, de obicei, în 37 de numere, care are la un capăt o ruletă cu 37 de diviziuni egale, numerotate de la 0 la 36. Strategia de pariere se poate face pe un singur număr, pe mai multe numere, pe culori, respectiv pe tipul de număr: par versus impar. Jocul pornește în momentul în care bila se învârte în jurul unei roți cu numere. Dacă aceasta se oprește pe numărul sau culoarea pariate, jucătorul este declarat câștigător. Ruleta este un joc captivant și antrenant, dar și destul de „costisitor” dacă nu beneficiezi de o strategie de pariere cu limite de sumă. 

O astfel de strategie este destul de greu de pusă în practică dacă alegi să o faci într-un cazino real, offline, deoarece spiritul jocului te poate prinde repede și poți uita de planul avut la început: să nu cheltui mai mult decât îți permiți! De asta, cel mai bun sfat pe care îl poți primi, este să începi să joci la început într-un cazino virtual, unde poți seta ușor astfel de limite. 

Dacă nu știi care cazinouri online sunt cele mai potrivite pentru tine, poți încerca să intri pe o platformă de profil, în genul Jucătorul.ro, una dintre cele mai mari comunități de jucători din România, care ajută utilizatorii să ia cele mai bune decizii legate de cazinouri, ghiduri complete ale celor mai populare jocuri, sfaturi despre câștiguri, etc.

Principalele tipuri de ruletă: 

1. Ruleta americană – este diferită de cele „europene” deoarece are nu 37 ci 38 de numere, roșii și negre, între care un zero (0) și dublu zero (00), ambele în sloturi de culoare verde. Numerele sunt consecutive și așezate diametral opus pe roată. În principiu, ruleta americană se joacă asemănător cu cea europeană, cu anumite diferențe despre care va trebui să te informezi dacă vrei să ai cât mai multe șanse de câștig. 

2. Ruleta europeană – este considerată varianta tradițională a jocului. Are 37 de numere și un singur zero (0) de culoarea verde. Ordinea numerelor nu este consecutivă, cele pare alternând cu cele impare, atât pe roșu cât și pe negru. 

Cele mai citite articole

3. Ruleta franceză – foarte asemănătoare cu cea europeană, având aceleași opțiuni de pariere. Cu toate acestea există o diferență semnificativă în ceea ce privește regulile “La Partage” și “En Prison”, specifice ruletei franceze. 

Care sunt șansele de câștig? 

Șansele jucătorului la ruletă variază în funcție de tipul ruletei. De exemplu, în cazul ruletei americane, dat fiind faptul că are mai mult numere, crește avantajul casei și reduce puțin șansele de câștig. Concret, statistica spune că avantajul casei la cea americană este de 5,26%, în timp ce la ruleta europeană avantajul este de 2,70%. În orice caz, cel mai avantajat este jucătorul de la ruleta franceză, marginea casei scăzând până la 1,35% dacă merge pe regulile Prison și La Partage (când se joacă pe șanse egale și când apare un zero). 

Ruletă virtuală sau Ruletă cu dealer live? 

Dacă joci într-un cazinou online ai de obicei șansa să alegi între cele două variante. Ambele sunt identice, singura diferență importantă fiind prezența fizică a unui dealer responsabil de învârtirea roții de ruletă și care conferă acea autenticitate și similaritate cu jocul din agențiile offline. Alte avantaje ale ruletei virtuale se referă la interacțiunea mai ridicată cu dealerul și cu ceilalți jucători implicați, mize de o valoare mai ridicată, dar și câștiguri mai mari, mai ales la ruleta VIP. 

În concluzie, ruleta este un joc simplu și extrem de popular, pe care îl găsești în orice cazinou. De asemenea, este posibil ca același tip de joc să-l găsești înrolat în mai multe platforme online, diferențele apărând doar în cazul mizelor sau a limitelor de pariere. 

Dacă crezi că te-au ajutat informațiile prezentate, poți da click pe Jucătorul.ro, unde le poți aprofunda și mai mult, dar și pentru a intra direct pe cazinoul care oferă, în acel moment, cele mai bune câștiguri, recompense și câștiguri.

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole