Ce trebuie sa stii despre cerealele pentru bebelusi

Bebelusii au consumat cereale ca unul dintre primele lor alimente in ultimii 100 de ani. In general, incepand cu varsta de 6 luni, multiple cereale pentru bebelusi sunt adesea introduse ca unul dintre primele alimente solide din dieta unui bebelus. Exista mai multe beneficii pentru aceasta practica.

FIER

O preocupare intre parinti si pediatri deopotriva este posibila scadere a fierului care se poate intampla la sugari pe masura ce trec varsta de 6 luni. Cerealele pentru sugari fortificate pentru fier au fost introduse pentru prima data in Statele Unite ca o modalitate de combatere a anemiei la sugari cu varste cuprinse intre 6 luni si doi ani. Orezul si alte cereale, impreuna cu legumele care contin carne si fier, sunt primele alimente bune pentru a asigura copilul dvs. ca nu dezvolta anemie.

VITAMINE SI MINERALE

Cerealele sunt fortificate cu vitamine si minerale, care sunt importante pentru sanatatea si dezvoltarea bebelusului. Desi cerealele nu ar trebui considerate un inlocuitor pentru formula sau alte alimente sanatoase, ele pot fi o modalitate buna de a alimenta un plus de nutritie in dieta bebelusului.

BINE TOLERAT

Cele mai citite articole

Majoritatea bebelusilor tolereaza bine cereale pentru bebelusi. Textura neteda si cremoasa este placuta si in general bine acceptata ca prim aliment. Daca aveti un copil care este mai sensibil la texturi, cerealele pot fi un mod de a il face sa manance alimente mai solide.

ALERGIILE

Una dintre preocuparile mai mari cu privire la trecerea unui bebelus pe alimente solide este posibilitatea de alergii alimentare. Orzul este considerat unul dintre alimentele cel mai putin susceptibile de a provoca o reactie alergica. Cerealele de orz pentru sugari tind sa fie o alegere sigura daca va preocupa posibile alergii.

Desi cerealele pentru sugari sunt bine tolerate, se recomanda totusi prudenta. Guta copilului este poroasa in lunile lor tinere si nu se inchide decat dupa 6 luni sau mai tarziu. Din aceasta cauza, chiar si ceva la fel de banal ca cerealele de orz sau ovaz pot provoca perturbari ale sistemului imunitar daca sunt introduse prea devreme. Acest lucru poate duce la conditii auto-imune si alergii intr-o etapa ulterioara din viata copilului. Cel mai bine este sa astepti sa nu introduci alimente solide pana cand copilul tau are 6 luni sau mai mult.

COMODITATE

Cereale pentru bebelusi mai au, de asemenea, beneficiul suplimentar de a fi un aliment convenabil si usor preparat. Multe dintre cerealele pe care le avem pe elaptepraf.ro contin o formula incorporata cu toate vitaminele si mineralele de care bebelusul dumneavoastra are nevoie sa se dezvolte armonios.

Orice ai decide sa oferi copilului tau ca prim aliment, acesta ar trebui sa fie sanatos si organic. In efortul de a va oferi cele mai bune produse ecologice, consultati gama de cereale pentru sugari pe care le oferim aici.

Cele mai citite articole