Campaniile de promovare pe Facebook pot fi atat platite cat si free. Facebook a schimbat mult algoritmii in ultima vreme si modul in care paginile pot creste natural sau felul in care postarile pot fi vazute de altii. Cei mai multi care doresc sa obtina rezultate optime se indreapta catre promovare platita, aceasta fiind cea mai eficienta.

Promovarea platita ar trebuis a fie completata de cea gratuita, pentru ca rezultatele sa fie cele vizate. Exista mai multe moduri prin care campania pe Facebook poate avea succes.

Campanii pe Facebook cu informatii relevante pentru public

Acesta este de altfel si primul sfat pentru campanii pe Facebook. Ideea este foarte simpla insa de cele mai multe ori se va dovedi greu de indeplinit. Ori de cate ori este ceva postat pe pagina, fanii pot sa interactioneze sau pot sa ignore complet postarile, pot citi sau pot sa nu citeasca si reputatea poate creste sau poate scadea. 

Reputatia unei pegini se mentine doar atunci cand este postat continut relevant pentru o anumita audienta si motivele pentru care aceasta audienta urmareste pagina. Stategia aceasta este una din cele mai eficiente care ajuta la publicitate.

Cele mai citite articole

Promovare prin video live

Aceasta este o tehnologie relativ noua. Facebook a avut mai multe etape in care permiteau cresterea rapida. Inainte era de ajuns sa fie postat cel mai bun continut, iar platforma venea in ajutor pentru ca pagina sa obtina natural fani. Acum strategia aceasta a disparut. Acum Facebook promoveaza gratuit doar liveurile. In viitor este foarte posibil ca nici acest lucru sa nu mai fie valabil. In general video-urile au impact mai mare decat cele inregistrate. Probabil acum acesta este cel mai important trend si poate fi folosit in avantajul propriei afaceri.

Postarile pe grupuri

Acesta este de asemenea un truc foarte bun pentru campanii Facebook gratis. Sunt si grupuri cu mii de oameni sau cu zeci de mii de participanti. Postarea poate fi vazuta de numeroase persoane in momentul in care este publicata in grup. De asemenea, este si acesta unul dintre cele mai importante trenduri in ceea ce priveste campaniile online.

Este important insa sa publici doar in grupurile in care continutul se potriveste altfel reputatia paginii va fi grav afectata. Multe pagini sunt zilnic reclamate si sunt persoane care nu mai reusesc sa ajunga inapoi de unde au plecat din acest punct de vedere. Grupurile trebuie sa fie folosite elegant si trebuie evitat spamul sau promovarea excesiva. De asemenea, sunt si grupuri care pot fi asociate cu pagina si pot fi create de orice persoana.

Tinand cont de aceste sfaturi, se poate trage concluzia ca promovarea pe Facebook nu este atat de usoara cum pare si ar trebui lasata in responsabilitatea specialistilor.

Cele mai citite articole