În 2020 la mare căutare vor fi acele utilaje fast food de foarte bună calitate, care asigură o productivitate sporită afacerilor din acest domeniu, extrem de special, al producerii și oferirii de mâncare rapidă celor interesați.

Este loc pentru toată lumea în sectorul fast food!

Reprezintă o prejudecată faptul că nu te poți lupta cu niște coloși internaționali în materie de produse fast food.

Dintr-un anumit punct de vedere, chiar și o unitate care vinde gogoși cu sau fără gem, clătite, chiar și covrigi, poate fi considerată tot un soi de unitate fast food.

Este clar că a începe un business pe această nișă reprezintă o șansă și anul acesta.

Criterii cheie, precum ar fi: timpul de preparare foarte redus, consumul produselor vândute care nu necesită niște tacâmuri speciale, multe dintre alimente mâncându-se direct cu mâna, conduc la succesul pe care mâncarea fast food o are pe piață în perioada actuală și cu siguranță va rămâne multă vreme așa, indiferent de ceea ce spun cârcotașii.

Street Food-ul reprezintă o afacere de succes și datorită faptului că este nevoie de o investiție foarte redusă, care se amortizează rapid și, mai mult decât atât, este una și foarte profitabilă.

Românii iubesc mâncarea fast food, deci antreprenorii abili pot profita de asta!

Chiar și în 2008 – 2009, în perioada de criză, în țara noastră mâncarea stradală a fost îmbrățișată cu mare entuziasm de către toți românii, înregimentându-se și ei la tendința globală existentă în această direcție.

Din punctul de vedere al antreprenorilor HoReCa, business-ul fast food este unul atractiv, deoarece permite specializarea personalului pe realizarea unui număr mic de produse, plus o viteză mare a servirii clienților. Ca să nu mai amintim și de faptul că, de obicei, prepararea se face direct în fața consumatorilor.

Cele mai citite articole

Provocările majore ce se ridică în fața afaceriștilor HoReCa sunt doar acelea de a găsi locațiile cu vad și de a comanda cele mai bune echipamente fast food de la furnizori cu notorietate.

Evident, mai există și anumite obstacole secundare pe care proprietarii de unități fast food le au de trecut pentru ca afacerile lor să fie unele cu adevărat profitabile.

Vorbim în primul rând de numărul de puncte de vânzare cu amănuntul de pe străzile cu vad comercial. Frecvența acestor unități fast food crește exponențial mai ales în marile orașe.

Putem observa cu ochiul liber că ele sunt acum la fel de răspândite ca și sălile de jocuri mecanice sau unitățile de amanet, dar la fel ca și acestea, o parte dintre ele ajung să se închidă din cauza acelora care le administrează și nu sunt suficient de abili pentru a desfășura o activitate fundamentată pe o strategie de succes.

O mare dificultate pentru mulți antreprenori de pe această nișă este dată de respectarea standardelor sanitare în materie, deși documentele pentru deschiderea unui punct stradal fast food, spre exemplu, nu sunt diferite cu mult (uneori chiar deloc) de cele necesare pentru o unitate de catering tradițională.

Echipamentele de la TC Romania Crown Cool comandate, premisa producerii unor alimente fast food de calitate!

Furnizorii de utilaje fast food oferă celor interesați o gamă extrem de largă de echipamente de acest gen, doar că acest lucru, în loc să îi ajute pe cei nou intrați în amintitul sector de activitate, uneori îi încurcă, deoarece nu știu exact ce tipuri de mâncare stradală să furnizeze clienților pentru a face profit.

În calitate de antreprenor HoReCa e nevoie să îți evaluezi capacitățile financiare, deși este clar că deschiderea unui stand, a unei tarabe ce oferă clienților alimente fast food, de pildă, va fi mai ieftină decât achiziționarea unei autoutilitare alimentare sau a unui local unde urmează să vinzi mâncare rapidă.

Evaluarea ofertelor concurenților este și ea importantă, deoarece, dacă lângă unitatea ta mai există cineva care vinde burgeri, spre exemplu, atunci probabil că ar fi bine să te orientezi spre shaorma sau spre hot dog, așa încât să nu te lupți direct cu acel competitor al tău, ci pur și simplu să îi dai clientului pofticios o alternativă de alegere.

Mai mult decât atât, dacă spațiul îți permite și ai și concurență în zonă, îți poți atrage clienții dacă așezi câteva măsuțe în fața micului tău restaurant sau chiar a rulotei, unde cei interesați, care au totuși un pic mai mult timp liber, pot să servească pe îndelete și anumite produse de patiserie proaspete (pe care să le prepari sau doar le încălzești în punctul tău fast food) și o cafea aburindă, preferabil care să nu fie una la dozator.

La TC Romania Crown Cool vei găsi toate utilajele fast food necesare, calitative și la prețuri competitive, pentru ca să desfășori o afacere cu succes garantat!

Cele mai citite articole