Reciclarea a devenit un termen de importanță vitală în ultimul deceniu, conservarea resurselor planetei și cantitatea impresionantă de deșeuri generată de consumul masiv al celor 8 miliarde de locuitori punând sub semnul întrebării existența noastră ca specie în următoarele decenii.

Sunt multe moduri în care reciclarea poate fi aplicată, dar cel mai viabil este îndreptarea spre o economie circular prin refolosirea materialelor produse sub forma de deșeuri. Care sunt beneficiile acestor măsuri și cum poți să contribui la reciclarea deșeurilor poți afla din lista de mai jos.

Consum redus de energie

Consum redus de energie

Readucerea la viață a materiei prime din deșeuri ajută la reducerea consumului de energie și implicit a plouării industriale. Spre exemplu,  reciclarea unui recipient de sticlă poate salva energia consumată de un bec de 100 watti pentru aproximativ o oră.

În cazul aluminiului,  efectele reciclării foliilor folosite în gospodării sau a banalelor conserve și doze de băuturi poate reduce consumul de energie cu 95% decât în cazul fabricării din materie primă. La materiale feroase reciclabile, rata de economie energetică ajunge la 70%.

La fel, refolosirea plasticului din ambalaje și schimbarea modului de reciclare prin convertire în energie termică, folosit încă în anumite țări din lumea întreagă, poate reduce nivelul emisiilor de dioxid de carbon și gaze de seră.

O inițiativă de acest gen a fost inițiată recent de guvernul danez, care a anunțat că intenționează să schimbe sistemul de gestionare a deșeurilor pentru a încuraja refolosirea materialelor reciclabile. Danemarca incinerează în acest moment 370. 000 tone de plastic, dar menținerea acestui ritm în centralele termice ar urma să genereze mai mult de 1,5 milioane tone de dioxid de carbon în următorii 10 ani.

Reducere necesarului de materie primă

Reducere necesarului de materie primă

Pentru orice produs finit ajuns în mâinile noastre, fără aportul materialelor reciclabile,  se consumă cantități tot mai mare de materii prime, aflate totuși într-o cantitate finită. Astfel, reciclând hărtia sau lemnul, poți contribui la salvarea pădurilor. La fel, reciclarea plasticului reduce nevoia de consum exagerat de petrol.

Susținerea economiei

Susținerea economiei

În Marea Britanie, țară cu aproximativ 60 milioane locuitori și o rată de reciclare de 45%,  calculele economice făcute privind efectul reciclării asupra mediului socio-economic au demonstrat că atingerea pragului de 70% în reciclarea deșeurilor ar putea genera 50.000 de noi locuri de muncă.

La fel, efectul gestionării deșeurilor aruncate “la grămadă„ în comparatie cu colectarea selectivă  se dovedește a fi de 6 ori mai scump pentru bugetele comunităților locale.

Protecția naturii

Protecția naturii

Cu peste 30% din plasticul produs la nivel global ajungând în oceane și mari și aproape 40% sfârșind îngropat în sol, reciclarea deșeurilor are rolul de a consrva mediul natural și a oferi un mediu curat și o viață sănătoasă generțiilor viitoare.

Plasticul pierdut deja în natură va avea nevoie de 500 până la 1.000 de ani pentru a se descompune.

Pentru degradarea naturală a sticlei, de exemplu, timpul necesar este de aproximativ 1 milion de ani. Sticla este și singurul material 100% reciclabil cu cicluri de viață practic nelimitate.

În cazul hârtiei, o tonă de deșeuri reciclate poate salva viața a 17 copaci și aproximativ 25,000 de litri de apă.

Beneficii materiale

Beneficii materiale

În ultimii ani, o parte din retaileri au început diverse programe de recompensare a celor care reciclează diverse deșeuri. De la sticle și PET-uri returnabile contra discounturi  la cumpărături sau accesul gratuit la diverse spectacole,  reciclarea constantă a deșeurilor îți poate aduce diverse beneficii, în special sub forma economiilor făcute în bugetul personal.

În Germania, spre exemplu, gradul de reciclare a ajuns la 90% grație stimulentelor acordate populației de guvernul federal sau de autoritățile locale.

O viață mai sănătoasă

O viață mai sănătoasă

Circuitul deșeurilor în epoca modernă a tins să le împingă pe acestea către diverse depozite dedicate conservării lor, sau chiar în zone cu natură sălbatică. În multe cazuri, efectele asupra ecosistemelor pot ajunge să influențeze și calitatea produselor alimentare care ajung pe masa noastră, animalele sau plantele crescute în zone poluate fiind influențate de comportamentul nostru.

Dacă până acum am vorbit de plastic ca fiind principalul element care poluează mările sau solul, să nu uităm că, în destule cazuri, și componentele electronice au aceeași soartă, iar substanțele și materialele conținute de acestea ajung într-un mediu care până atunci nu a avut această compoziție.

Prin urmare, reciclarea te poate face să ai un mod de viață mai sănătos pe termen lung.

Dezvoltă noi produse

Dezvoltă noi produse

Pentru o reciclare corectă a materialelor refolosibile, noi tehnologii au fost create, iar aceasta a dus într-un final și la dezvoltarea unor noi produse, așa cum sunt obiectele de îmbrăcăminte create din plastic reciclat. În multe cazuri, prețul acestora se dovedește mult mai ieftin decât al produselor clasice, iar eficiența în materie de izolare termică și impermeabilitate este net superioară. Ceea ce, în final, nu face decât să te avantajeze pe tine  și să asigure un suport dezvoltării tehnologice în acest sens.

Sursa Foto: Pixabay

Articol realizat in colaborare cu:

Prelucrare si Compactoare Deseuri

4 comentarii

 • Claudia Klein
  Posted iunie 4, 2020 3:13 pm 0Likes

  Bună ziua și Bine ați venit la Spotcap Global Loan Services, numele meu este Claudia Klein, sunt creditor și, de asemenea, consultant în domeniul împrumuturilor.

  Aveți mare nevoie de consolidare financiară? aveți nevoie de un împrumut pentru diverse scopuri? dacă răspunsul dvs. este da, vă sfătuiesc să contactați firma mea prin | spotcapglobalservices@gmail.com | sau ne trimiteți un mesaj pe WhatsApp: +4915758108767 | și să aveți un împrumut în contul dvs. în termen de 24 de ore, deoarece oferim servicii excelente de împrumut în toată lumea.

  Oferim tot felul de servicii de împrumut (împrumut personal, împrumut de afaceri și multe altele), oferim atât împrumuturi pe termen lung, cât și pe termen scurt și, de asemenea, puteți împrumuta până la 15 milioane de euro. Compania mea vă va ajuta să atingeți o varietate de obiective cu o gamă largă de produse de împrumut.

  Știm că obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au o problemă financiară și au nevoie de soluție, o mulțime de oameni le este atât de dificil să obțină împrumuturi de capitaluri de la băncile locale sau de la alte instituții financiare din cauza interesului ridicat rata, garanția insuficientă, raportul datoriei / veniturile, scorul creditului scăzut sau orice alte motive.

  Nu mai există timp de așteptare sau vizite stresante la bancă Serviciul nostru este disponibil 24/7 – puteți obține un împrumut și completați tranzacțiile ori de câte ori doriți.

  Oferim servicii de împrumut 24 de ore la nivel mondial. Pentru întrebări / întrebări? – Trimiteți un e-mail către | spotcapglobalservices@gmail.com | sau ne trimiteți un mesaj pe WhatsApp: +4915758108767 | & Primește un răspuns într-o clipă.

  Familia, prietenii și colegii dvs. nu trebuie să știm că sunteți în bani, trebuie doar să ne scrieți și veți primi un împrumut.

 • abdullah ibrahim
  Posted iunie 14, 2020 5:17 pm 0Likes

  Guaranteed loan offer here Are you in need of finance? we give out guarantee cash at 2% interest rate. Contact us on any kind of finance now: abdullahibrahimlender@gmail.com
  whatspp Number +918929490461
  Mr Abdullah Ibrahim

 • Curt lennix
  Posted iunie 15, 2020 1:34 am 0Likes

  Comentariu * ALERTĂ SCAM DE INTERNET‼ ️

  Internetul de astăzi este plin de SCS ADS, mai ales în comentarii de pe diverse site-uri și bloguri. Un număr mare de indivizi au fost victime de înșelătorie și au pierdut o mulțime de bani pentru SCAMMERS. Cea mai mare parte a înșelătoriei comune puteți vedea
  SC SCAM ÎNCĂRCARE BANCĂ. ❌ SCAM DE OPȚIUNI BINARE.
  ❌ SCAMINĂ DE LOTTERIE. ❌ ÎNCĂRCARE SCAMĂ. și a pierdut mai mult ……

  ✳️ Marea întrebare este „Poate cineva să își recupereze banii pierduți la Internet Scam⁉️
  Voi spune da, și vă voi spune cum.

  Singura modalitate de a vă recupera este să angajați un hacker care vă va ajuta să vă returnați banii de la acest escroci și astăzi este ziua voastră norocoasă, tocmai i-ați cunoscut pe băieții perfecti pentru job.

  CINE SUNTEM WE❔
  Suntem PYTHONAX, un grup de hackeri calificați și ne-am dedicat timpul pentru a ajuta persoanele să recupereze banii de la SCAMMERS INTERNET. Există o cercetare pentru a calcula suma de bani pierdută prin escrocherie și s-a confirmat că peste 3 miliarde USD anual.

  CUM OPERăm❔
  În primul rând, studiem escrocherul adus de noi prin hackingul dispozitivului persoanei (telefon sau computer) pentru a obține informații despre cum, unde, această persoană păstrează bani pe care i-a defăimat oameni (așa că mulți dintre acești escroci nu economisesc de fapt banii din bănci, în mare parte stivuiesc banii într-un portofel Bitcoin, în acest fel aceștia sunt în siguranță și de neatestat autorităților) și lucrăm la o strategie pentru a întoarce banii și a-i da înapoi celor care au fraudat.

  Contactați-ne este simplu, dați-ne un mesaj prin e-mailul de mai jos.
  Email-: PYTHONAX@OUTLOOK.COM

  Dacă sunteți o victimă a înșelătoriei pe internet sau cunoașteți pe cineva care este, contactați-ne imediat. Sunteți în siguranță de a ne contacta, e-mailul nostru este foarte sigur.

  De asemenea, oferim Legit Hacking Services cum ar fi:
  🔸 Hacking / Clonare telefonică
  🔸Email de hacking și recuperare de parole
  🔸Social Media Hacking & Passowrd Recovery
  Recovery Recuperarea fișierelor șterse 🔸 Urmărirea imobilului
  Detection Detecția și eliminarea virusului e.t.c

  Email-: PYTHONAXHACKS@GMAIL.COM

  Pythonax.
  2020 © Toate drepturile rezervate.

 • Carlos Oscar
  Posted iunie 19, 2020 4:08 am 0Likes

  Salut spectator

  Suntem comercianți profesioniști, câștigând săptămânal și binar pentru investitori săptămânal, ne va plăcea să vă spunem mai multe despre platforma noastră de investiții în care puteți investi fonduri de până la 200 $ și puteți începe să câștigați 2000 de dolari săptămânal, mulți oameni au beneficiat de această investiție oferă înainte și în timpul acestui virus convid-19, dacă treci prin dificultăți financiare din cauza acestui coronavirus și ai nevoie de ajutor pentru plata facturilor, alege pur și simplu un plan de investiții adecvat pentru tine și începe să câștigi profit săptămânal.

  200 USD pentru a câștiga 2.000 USD în 7 zile
  300 de dolari pentru a câștiga 3.000 de dolari în 7 zile
  500 de dolari pentru a câștiga 5.000 de dolari în 7 zile
  1000 $ pentru a câștiga 10000 USD în 7 zile
  5000 de dolari pentru a câștiga 50.000 USD în 7 zile

  Pentru a începe investiția dvs. acum
  WhatsApp: +15022064419 sau e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!