De ce este mai bine sa incepi sa inveti sa canti pe o chitara acustica

Daca vorbesti cu orice chitarist, profesionist sau de alta natura, va avea cateva sfaturi pentru tine despre cum sa inveti chitara si pe ce tip de chitara ar trebui sa incepi. Adevarul este ca nu va face o diferenta enorma daca inveti mai intai sa canti la o chitara electrica sau o chitara acustica, deoarece ambele au meritele lor.

In cele din urma, depinde de motivul pentru care inveti in primul rand. Majoritatea oamenilor incep sa invete sa cante la chitara pentru ca este distractiv! Si despre asta ar trebui sa fie intotdeauna muzica. Cel mai interesant lucru despre a invata sa canti la un instrument este exact asta: invatarea. Cu toate acestea, avem cateva sfaturi despre invatarea la o chitara acustica sau o chitara electrica.

Doua conceptii gresite comune sunt: 

-Ar trebui sa inveti pe o chitara acustica pentru ca este mai greu de cantat la inceput si iti va face mainile si degetele mai puternice;

-Ar trebui sa inveti mai intai la o chitara electrica pentru ca este mai usor de cantat. 

In primul rand, trebuie sa ne asiguram ca stii care este diferenta dintre o chitara electrica si cea acustica.

Chitara acustica – O chitara acustica este instrumentul in forma de cutie care poate produce sunet singur. Nu trebuie sa fie conectat pentru a scoate un sunet si este tipul de chitara pe care il vei avea in jurul unui foc de tabara atunci cand canti melodiile preferate.

Chitara electrica – O chitara electrica este cea pe care o vei vedea rockstar cantand pe scenele din intreaga lume! Trebuie sa fie conectata la un amplificator de chitara pentru a fi auzita și iti poate oferi sunete „curate” sau „distorsionate”, precum si o multime de alte efecte pe care nu le poti obtine cu o chitara acustica. Solo-uri de chitara si riff-uri grele vor fi cantate la o chitara electrica.

Cele mai citite articole

Electro-acustica – O electro-acustica este pur si simplu o chitara acustica cu capacitatea de a fi conectata la un amplificator pentru a o face mai tare. Este tot o chitara acustica, dar cu functionalitatea suplimentara de a fi amplificata pentru a se auzi mai tare la un spectacol.

Cel mai comun mod este sa inveti mai intai sa canti la o chitara acustica. Acest lucru iti va oferi o putere mai mare a degetelor si te va forta sa ai disciplina de a invata acorduri pentru melodii. Acesta este fundamentul cantatului la chitara si o modalitate buna de a invata la chitara este prin a invata mai intai ritmul, ceea ce este cu siguranta mai usor cu o chitara acustica.

Exista o multime de melodii care pot fi cantate la o chitara acustica cu cateva acorduri. Care este cel mai bun mod de a invata acordurile de chitara? Pur si simplu poti gasia cet lucru online! Exista zeci de canale YouTube care te vor invata elementele de baza ale cantatului la chitara acustica si vei incepe sa canti melodii in cel mai scurt timp.

Iti recomandam sa inveti sa canti cat mai curand posibil, deoarece acesta este ceea ce este distractiv la redarea muzicii. Si desi exercitiile pentru degete au meritele lor, faci asta doar pentru a canta melodii, nu?

Daca vrei sa mergi pe urmele unor chitaristi precum Paul McCartney, Ed Sheeran, Neil Young si Jason Mraz, atunci chitara acustica este cea potrivita. Chitarele cu corzi de nailon sunt mai usor de folosit, deoarece corzile lor sunt mai moi, dar chitarele cu corzi de otel sunt prezente in muzica moderna si sunt mult mai populare, dar sunt putin mai greu de folosit.

Dupa ce ai cantat o vreme la chitara cu coarde de otel, vei incepe sa dezvolti batauri, ceea ce iti va permite sa canti mai mult timp fara sa iti ranesti degetele. Dar pana cand ajungi in acel punct, corzile de otel de pe o chitara acustica s-ar putea sa-ti raneasca degetele. 

Chitarele cu corzi de nailon sunt mai bune pentru tipurile de muzica tip fingerstyle, inclusiv flamenco spaniol si clasic, deoarece distanta dintre corzi este putin mai mare decat o chitara electrica, ceea ce face mai usoara fretizarea notei. Cu toate acestea, chitarele cu corzi de otel sunt mult mai bune pentru stilurile moderne de muzica si, daca auzi o chitara, sunt sanse sa fie o acustica. Modelul Yosemite Dn Natural 470 Lei este o alegere excelenta din catalogul online muzicale.ro! 

Deci, raspunsul este ca nu poti gresi. Daca vrei sa canti la chitara cu mai putina durere in varful degetelor, atunci vei dori sa alegi o coarda de nailon. A invata sa canti cu coarde de otel te va asigura ca vei dezvolta calusuri rapid si ca vei putea trece mai repede la melodii si tehnici mai dure, deoarece puterea degetelor se va dezvolta mai repede decat s-ar face pe o coarda de nailon.

Daca doresti sa stii cum sa alegi corzi de chitara, atunci iti recomandam sa alegi cel mai usor calibru posibil. Asta inseamna ca corzile sunt relativ cmai subtiri si, prin urmare, sunt mai blande pentru varful degetelor. Doar pentru ca chitara electrica s-ar putea sa para mai usor de cantat initial nu inseamna ca este mai usor sa inevti sa facia sta. Am facut o generalizare ampla aici si am declarat ca chitara electrica poate fi mai redabila decat cea acustica – ca, de obicei, se simte mai usor pe degete – dar exista compromisuri si nu ar trebui sa confundam usurinta de a canta cu usurinta de a invata efectiv instrumentul.  

Cele mai citite articole