Aproape orice bun se poate asigura in ziua de astazi contra unei sume corecte. Inclusiv vehiculele pe care le folosim zilnic beneficiaza de asigurare este extrem de important sa ne asiguram masinile, cu atat mai mult daca este vorba despre asigurarea RCA – aceasta fiind obligatorie prin lege daca doriti sa circulati legal pe drumurile publice. 

RCA-ul sau asigurarea de raspundere civila auto, este obligatorie si este acel tip de asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto sunt despagubiti, fie ca este vorba de daune produse autovehiculelor, despre vatamari corporale, chiar decese sau pagube aduse proprietatilor private sau publice. Aceasta asigurare se incheie pentru toate autovehiculele inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania. RCA-ul este necesar atat pentru simplele masini personale cat si pentru remorci, motociclete, scutere si lista poate continua.

De retinut cu privire la propria asigurare RCA, este faptul ca, nu va protejeaza propriul autovehicul in cazul unui incident rutier. In cazul in care ati fost implicat intr-un accident ca vinovat, fie aveti o asigurare CASCO prin care sa va reparati masina, fie o reparati pe banii dumneavoastra. In cazul in care sunteti nevinovat, va veti repara autovehiculul in baza asigurarii soferului vinovat.

Care este scopul unei asigurari RCA?

Polita RCA sau asigurarea de raspundere civila auto are un scop foarte bine definit – cel nevinovat sa poata fi despagubit pentru bunul sau bunurile deteriorate. Cu alte cuvinte, cel pagubit sa primeasca in mod obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui care a produs evenimentul. Totodata, prin intermediul politei RCA, cel vinovat nu va fi supus unor cheltuieli uriase, toate daunele fiind acoperite prin asigurarea sa. In acest fel, asigurarea  este atat in interesul celui care a suferit paguba, cat si al celui care a fost vinovat de producerea incidentului. Este de mentionat si faptul ca, urmatoarele polite de asigurari RCA ale celui vinovat vor creste.

De ce ajuta RCA-ul chiar si persoanele vinovate? Pot exista o multime de situatii in care cineva poate produce un accident, minor sau cu pagube materiale extrem de mari. Se poate intampla ca, doar dintr-o mica neatentie la volan, un conducator auto sa produca daune de o valoare foarte ridicata, daune pe care nu le poate acoperi si suporta din bugetul propriu, ceea ce ar duce la litigii, uneori de lunga durata si cu costuri mari, sau ar atrage alte tipuri de sanctiuni asupra sa.

Despagubirile se platesc si atunci cand cei care au fost prejudiciati nu au domiciliul, sediul sau resedinta in Romania. In cazul in care conducatorul autovehiculului care a produs accidentul este alta persoana decat proprietarul, compania de asigurari suporta despagubirea in baza RCA-ului.

Cum puteti obtine o polita RCA ieftina?

La numai un simplu click distanta, puteti gasi solutia avantajoasa pentru un RCA ieftin, prin simpla accesare a site-ului Prestigeasig.ro. Inainte de orice, este de mentionat si faptul ca, calculatorul de pe site-ul brokerului permite calcularea unui RCA avantajos, dar si cumpararea acestui produs care nu trebuie ratat.

Cele mai citite articole

Oricine poate accesa Prestigeasig.ro si poate calcula si achizitiona rapid asigurarea RCA potrivita. Site-ul este usor de utilizat, avand o interfata intuitiva si prietenoasa. Astfel, chiar daca va numarati printre cei mai putin indemanatici in ceea ce priveste internetul, cei de la Prestigeasig.ro s-au asigurat ca puteti incheia polita RCA potrivita nevoilor dumneavoastra, fara nici un fel de bataie de cap. 

Prestige Insurance este un broker de asigurari care activeaza pe piata de intermediere in asigurari si vine in intampinarea clientilor sai cu personal de specialitate , cu produse de asigurare complete si complexe la indemana fiecarui asigurat. Nu doar ca puteti achizitiona asigurari la preturi avantajoase simplu si rapid dar la nevoie puteti beneficia si de servicii profesionale de consultanta astfel incat sa puteti lua cea mai buna decizie in functie de nevoile pe care le aveti. 

Exista o multime de asigurari pe care le puteti cumpara. Asigurarea auto RCA reprezinta doar un exemplu concret fiind o asigurare obligatorie prin lege. Tot pentru masini puteti opta pentru asigurarea optionala CASCO – asigurare care va protejeaza autoturismul in caz de daune produse de vremea rea, zgarieturi si lovituri primite in parcari, incendiere, inundatii, caderea unui copac, practic orice dauna se poate repara in baza unei asigurari CASCO. 

Detinerea si punerea in circulatie a unui autovehicul este extrem de importanta si este un lucru care trebuie tratat cu maxima seriozitate. Atunci cand un sofer se urca la volan trebuie sa stie ca devine mai responsabil ca niciodata pe propriile decizii. Inclusiv asigurarea RCA este extrem de importanta in cazul in care are loc un eveniment neplacut, deoarece trebuie sa existe o modalitate prin care sa se poata oferi posibilitatea de a despagubi pentru daunele produse, in mod accidental.

Si pentru ca putem asigura orice, profesionistii de la Prestigeasig.ro, pun mai dispozitia dumneavoastra mai mult decat posibilitatea de a cumpara asigurari RCA sau CASCO. Aici puteti gasi cele mai bune oferte pentru asigurari de locuinte, asigurari de calatorie, asigurari de viata, asigurari de sanatate, asigurari cargo, asigurari ROTR, asigurari CMR, asigurarea de constructii montaj / car-ear, asigurari agricole, asigurari de garantii sau chiar si asigurari de mapraxis. 

Toate acestea va sunt puse la dispozitie la numai un simplu click distanta, astfel ca, sunteti invitati sa accesati Prestigeasig.ro si cu siguranta aici puteti gasi cele mai bune solutii pentru nevoile dumneavoastra.

Cele mai citite articole