Proprietarul salasului lui Dracula, arhiducele Dominic de Habsburg, rezident in New York, are acum ginduri serioase sa vinda Castelul Bran si proprietatile asociate, desi deputatii romani contesta inca legalitatea retrocedarii de anul trecut, anunta MEDIAFAX. Firma americana de investitii private Baytree Capital Associates, insarcinata de familia de Habsburg cu elaborarea unui plan strategic de dezvoltare a proprietatii, va incepe sa ademeneasca cumparatorii in 60 de zile, printr-o campanie de promovare internationala. „Urmaresc sa vinda intregul proiect, dar sint selectivi in privinta cumparatorului”, descrie insa pentru Reuters presedintele companiei americane, Michael Gardner, planurile proprietarilor.

Noua cifre, in euro, ar atirna de pretul fixat pentru domeniul din Brasov, precizeaza presedintele Baytree, care a refuzat totusi sa pronunte cifra exacta. Mai precis, suma pentru castelul si cladirile auxiliare intinse pe o suprafata de 22 de acri (circa 89.000 de metri patrati), la care pot fi adaugate si unele terenuri suplimentare, poate depasi 100 de milioane de euro. Un punct forte este si faptul ca domeniul se afla la 20 de minute de un aeroport international aflat in constructie, in apropiere de Brasov.

Promovarea Castelului Bran va lua start in doua luni si va ochi in primul rind investitori din domeniul hotelier, sanse mari fiind ca viitorul proprietar sa fie o firma europeana. Familia de Habsburg nu vrea insa sa se profite de asocierea castelului cu numele lui Dracula. „Proprietarii actuali accepta ideea amenajarii unei anexe a castelului, in interes turistic, insa nu doresc transformarea acestui domeniu intr-un fel de ‘Tarim al Vampirilor’ „, atrage atentia Michael Gardner. Arhiducele Dominic de Habsburg si surorile sale incearca, fara succes, sa vanda domeniul inca din decembrie. Initial, au facut o oferta edililor Brasovului pentru 60 de milioane de euro, bani pe care Consiliul Judetean nu avea cum sa-i plateasca, chiar si esalonat pe zece ani.

Castelul Bran a avut prima atestare documentara in noiembrie 1377 si a fost asociat cu numele contelui Dracula dupa ce a fost muza scriitorului irlandez Bram Stocker in romanul „Dracula”, publicat in 1897. Familia regala din Romania a primit proprietatea in 1920, apoi comunistii l-au confiscat in 1947 si l-au transformat in muzeu. Anul trecut, guvernul roman l-a retrocedat familiei de Habsburg, iar ministrul Culturii si Cultelor si Dominic de Habsburg au semnat un acord de administrare a castelului, care prevede ca cei 450.000 de turisti veniti an de an vor mai putea calca pragul muzeului timp de inca trei ani.

2 Comments

 • Claudia Klein
  Posted iunie 4, 2020 3:13 pm 0Likes

  Bună ziua și Bine ați venit la Spotcap Global Loan Services, numele meu este Claudia Klein, sunt creditor și, de asemenea, consultant în domeniul împrumuturilor.

  Aveți mare nevoie de consolidare financiară? aveți nevoie de un împrumut pentru diverse scopuri? dacă răspunsul dvs. este da, vă sfătuiesc să contactați firma mea prin | spotcapglobalservices@gmail.com | sau ne trimiteți un mesaj pe WhatsApp: +4915758108767 | și să aveți un împrumut în contul dvs. în termen de 24 de ore, deoarece oferim servicii excelente de împrumut în toată lumea.

  Oferim tot felul de servicii de împrumut (împrumut personal, împrumut de afaceri și multe altele), oferim atât împrumuturi pe termen lung, cât și pe termen scurt și, de asemenea, puteți împrumuta până la 15 milioane de euro. Compania mea vă va ajuta să atingeți o varietate de obiective cu o gamă largă de produse de împrumut.

  Știm că obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au o problemă financiară și au nevoie de soluție, o mulțime de oameni le este atât de dificil să obțină împrumuturi de capitaluri de la băncile locale sau de la alte instituții financiare din cauza interesului ridicat rata, garanția insuficientă, raportul datoriei / veniturile, scorul creditului scăzut sau orice alte motive.

  Nu mai există timp de așteptare sau vizite stresante la bancă Serviciul nostru este disponibil 24/7 – puteți obține un împrumut și completați tranzacțiile ori de câte ori doriți.

  Oferim servicii de împrumut 24 de ore la nivel mondial. Pentru întrebări / întrebări? – Trimiteți un e-mail către | spotcapglobalservices@gmail.com | sau ne trimiteți un mesaj pe WhatsApp: +4915758108767 | & Primește un răspuns într-o clipă.

  Familia, prietenii și colegii dvs. nu trebuie să știm că sunteți în bani, trebuie doar să ne scrieți și veți primi un împrumut.

 • abdullah ibrahim
  Posted iunie 14, 2020 5:18 pm 0Likes

  Guaranteed loan offer here Are you in need of finance? we give out guarantee cash at 2% interest rate. Contact us on any kind of finance now: abdullahibrahimlender@gmail.com
  whatspp Number +918929490461
  Mr Abdullah Ibrahim

Leave a comment

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!