Cu butelii GPL instalate permanent, nu vei avea probleme, iar statul la coada pentru incarcat este istorie. In viitor, poti pur si simplu sa conduci pana la cea mai apropiata benzinarie si sa iti reumpli buteliile goale. Si punctul culminant: poti economisi chiar si bani daca acorzi atentie pretului, acolo unde GPL-ul este deosebit de ieftin.
In gospodarie, gazul lichid este folosit ca sursa de energie sigura si ecologica pentru gatit, producerea de apa calda, incalzire, masini de tuns iarba, incalzitoare, gratare si aparate de curatat cu inalta presiune: energie curata pentru fiecare nevoie.
Buteliile GPL sunt folosite in hoteluri, restaurante rurale, baruri, in IMM-uri, magazine sau hale. Fiecare afacere poate conta oricand pe energie curata cu butelii GPL de la Alteo Gas si poate beneficia de numeroasele avantaje ale gazului lichid. Buteliile GPL sunt o decizie utila pentru gospodarii si companii. GPL este un combustibil ecologic recomandat in special si este disponibil in multe butelii de diferite dimensiuni convenabile.
Butelii GPL – Caracteristici
Propanul se evapora la – 42 de grade C, iar butanul la – 0,5 grade C. Prin urmare, mai ales iarna cand temperaturile sunt scazute, au un continut mai mare de propan, iar butelia GPL este cruciala pentru performanta centralei tale. GPL nu trebuie confundat cu gazul natural lichefiat, care consta in principal din metan si este doar lichid sub presiune relativ ridicata.
Cele mai citite articole
Deoarece GPL-ul are nevoie de o perna in partea de sus a buteliei pentru a se vaporiza, determinarea cantitatilor ramase ar dura prea mult, astfel incat buteliile sunt umplute pana la greutatea bruta a sticlei. Aceasta corespunde apoi cu cantitatea neta admisa de gaz in kilograme.
Prin intermediul unui regulator de presiune, care se insurubeaza direct pe supapa cilindrului, presiunea de aproximativ 16 bari este reglata la presiunea de functionare a aragazului (de obicei 50 mbar). GPL-ul este mai greu decat aerul si se aduna intotdeauna pe podea in cazul unei scurgeri. Din acest motiv este interzisa depozitarea buteliilor GPL in subsoluri sau incaperi neaerisite.
Aragazele cu butelii GPL, suporturile pentru butelii si dulapurile trebuie sa aiba intotdeauna o deschidere in zona inferioara care sa dea spre exterior. De asemenea, aceste prize trebuie luate in considerare atunci cand iti planifici bucataria cu butelii GPL.
O masura de siguranta impotriva scurgerilor necontrolate de gaze sunt testele regulate de scurgere, respectarea intervalelor de schimbare a furtunului si masurile de siguranta pentru ruperea furtunului.
Buteliile GPL nu prezinta riscuri atunci cand sunt transportate si manipulate corespunzator. Buteliile GPL au suporturi la baza, corespunzatoare care impiedica ca aceasta sa se incline sau sa se rasuceasca brusc. In plus, doar anumite dimensiuni sunt permise pentru aragaz si pentru centralele termice. Aceasta depinde de distanta dintre supapa buteliei si capul aragazului sau centralei. Sigilarea sigura a buteliei GPL trebuie, de asemenea, garantata in cazul unui posibil incendiu.