Ce echipamente pentru prelucrarea solului poti folosi?

Solul este capitalul tau de productie, el conditioneaza exprimarea potentialului culturii prin proprietatile sale fizice, chimice si biologice. De aceea, exista o gama larga de echipamente pentru prelucrarea solului care ar trebui sa te ajute sa scoti tot ce este mai bun din solul tau. Aceasta implica posibila restructurare a acestora, cultivarea miristilor folosind unelte cu dinti sau/si disc si pregatirea patului de seminte inainte de insamantare.

Pluguri

Viitorul agriculturii depinde de competitivitate si profitabilitate. Plugul a contribuit intotdeauna la pastrarea valorii agronomice a solului si la cresterea productivitatii culturilor. Gasesti pluguri care au latimi mari de lucru si o mare manevrabilitate pentru a reduce costurile de exploatare. Acestea incorporeaza cele mai recente inovatii care au ca rezultat o longevitate sporita a echipamentului si costuri reduse de intretinere.

Cultivatoare de adancime

In prezenta solurilor compacte sau cu tava de plug este esential sa se intervina pentru a maximiza productivitatea parcelelor. Aceste echipamente optimizeaza pregatirea solului si asigura randamente mai bune prin fisurarea solului, imbunatatirea managementului apei din sol si promovarea mineralizarii.

Cultivatoare de miriste

Cele mai citite articole

Lucrarea intercalata a solului ajuta la gestionarea populatiilor de buruieni, faciliteaza descompunerea reziduurilor de plante, controleaza populatiile de daunatori si pregateste solul pentru semanat. Cu motocultoare cu dinti sau cu discuri multifunctionale, ai siguranta ca efectuezi lucrari de calitate cu o unealta simpla, robusta si eficienta.

Instrumente pentru pregatirea patului de seminte

Pentru a promova rasarirea dinamica, o buna pregatire a patului de seminte este esentiala. Se ofera astfel o gama larga de instrumente de pregatire, de la combinatii de dinti pana la grape motorizate si motocultoare. Robustetea, calitatea muncii si confortul lor de utilizare te vor multumi si iti vor aduce satisfactie in ceea ce priveste prelucrarea solului tau.

Cultivatoare integrate cu disc/dinti

Sculele, cu dinti CD 100 sau discuri CD 1000, sunt concepute pentru a-ti pregati eficient paturile de seminte in soluri usoare, nisipoase, maloase sau argilo-calcaroase. Ele pot fi folosite si in recuperarea de primavara la aratura de iarna. Aceste motocultoare sunt o alternativa eficienta in situatiile in care nu este necesara utilizarea unei grape rotative.

Cele mai citite articole