O casa nu trebuie sa fie mare ca oamenii din ea sa fie fericiti, ci trebuie sa ofere linistea si confortul de care ei au nevoie, cand se intorc obositi de la munca. Vacarmul orasului ramane in afara usii, daca peretii cunt bine izolati si geamurile izoleaza de asemenea, perfect fonic si termic.

Cand circula prin Bucuresti cu metroul la orele de varf, omul se simte pierdut in spatiu. Aglomeratia si zgomotele il obosesc peste masura, mai ales ca se intoarce extenuat de la munca. Fie ca este tanar, la inceput de drum si locuieste singur, fie ca locuieste cu familia, abia asteapta sa deschida usa casei sale si sa se cufunde in liniste, in intimitate si in confort.

Garsoniera Titan este capabila  sa ii faca fericiti pe cei care locuiesc in ea.

Aceasta locuinta satisface nevoia de liniste dupa o zi de munca pentru ca dezvoltatorul a izolat-o cu simtul raspunderii. Si cei care vin de la schimbul al doilea sau al treilea pot dormi linistiti, fiindca zgomotele de afara nu se aud in dormitor.

Dar omul are si nevoi termice. Asa este el facut sa tremure cand este iarna si gerul este amplificat de vantul rece care sufla turbat si sa transpire vara, cand soarele arde cu razele sale de foc totul in jur.

Uneori anumiti oameni rezista mai mult la frig decat la caldura excesiva, in timp ce altii prefera sa fie cald si in casa si afara. Ii poate impaca pe toti acesta garsoniera? Raspunsul este afirmativ. Fiind dotata cu centrala proprie si cu calorifere, aceasta locuinta ofera celor care locuiesc in ea temperatura de care au nevoie in mod autonom si economic. Mai explicit: daca nu se lucreaza in bucatarie, caloriferul de acolo poate fi oprit, sa se faca economie si cele din baie si din dormitor sa functioneze ca in acele spatii locatarii sa beneficieze de temperaturi optime.

Asadar, in locuinta descrisa mai sus oamenii au caldura si liniste, dar la fel de importanta este si securitatea. Sunt blocuri vechi prin oras in care intra oricine doreste, fara sa fie oprit sau fara sa fie intrebat unde merge. Nu este vorba de lipsa de politete si de lipsa de ospetie, ci de faptul ca infractorii sunt in cautare de brese prin care sa patrunda si sa isi atinga scopul.

Interfonul si seriozitatea celor din bloc reprezinta bariere de netrecut. Vizitatorii de buna credinta suna la interfon si se anunta, iar gazda ii primeste cu drag.

Blocurile din complexele rezidentiale noi, in care se afla garsonierele din Titan sunt prevazute cu interfon. In plus, nici la parter nu se poate intra prin efractie in vreo locuinta din bloc, fiindca geamurile sunt antiefractie.

Cele mai citite articole

O casa sigura inseamna insa si o structura sigura, una care nu poate fi distrusa de cutremure, de furtuni puternice, de vantul care sufle cu peste 100 kilometri la  ora. Beton de cea mai buna calitate se foloseste la constructiile noi, pentru ca fenomenele meteo extreme sunt din ce in ce mai dese pe intreg globul, inclusiv in Romania.

Cand o persoana cumpara o garsoniera, doreste sa se mute in ea imediat si sa se bucure de confort. Mai sunt si alte aspecte care fac din casa oaza de liniste si confort indispensabila omului.

Curatenia din zona este pe primul plan. Cand gunoaiele sunt depozitate sub fereastra si nu mai sunt ridicate cu zilele, mirosurile oribile se simt peste tot in zona. Astfel de mirosuri pot insemna imbolnaviri ale celor care respira acel aer viciat. Titan a fost dintotdeauna o zona foarte curata.

Aici nu sunt gauri in asfalt ca locuitorii noilor blocuri din zona sa isi rupa masinile in ele, iluminatul stradal este functional, totul este ordonat, sigur si curat.

Pe langa parcul cel mare, mai exista numeroase parcuri mici cu locuri de joaca, parcuri situate aproape de blocuri pentru zilele in care mamica nu are timp sa mearga pana la parcul cel mare.

In privinta supermarketurilor, nu este zona mai bogata ca aceasta. Exista 4-5 supermarketuri diferite, cu marfuri si preturi diferite si piata este aprovizionata, iar preturile sunt accesibile. Titan nu este printre zonele scumpe ale Bucurestiului. Se stie unde da lumea o caciula de bani pe un kilogram de cirese, de capsuni sau de rosii.

Si aceasta este un motiv serios care sa convinga ca nu este casa mai buna ca garsoniera din Titan. In timp ce cosul zilnic se ridica la valoarea de 200 de lei in zonele X;Y;Z, ale Bucurestiului, Titan este o zona cuminte in care traiesc bine si oamenii cu venituri mici sau medii.

Baia este complet mobilata si asteapta sa fie folosita, camerele finisate, asteptandu-si cumparatorul. O casa este trista, cand nu este locuita si nu poate oferi caldura, liniste si confort oamenilor. Ea incepe sa traiasca de la venirea proprietarilor in ea.

In Parcul Titan se pot petrece clipe unice, indiferent de anotimp. Iarna, in chioscurile din lemn se vand clatite calde, gogosi, placinta, ciocolata calda, cafea si vin fiert sau ceai, vara inghetata la fel de buna, de proaspata si de ieftina ca aici nu se gaseste in alta parte. Exista pista de alergat, iar intr-o anumita parte a lacului pot fi admirate cele mai mandre si frumoase pasari ale lumii: paunul si lebedele. Targul de Craciun este prezent si el, plus ca o plimbare prin ninsoare pare desprinsa din poveste, din basmele nordicilor.

Orasul este asa de mare si atat de infloritor, dar anumite zone ale sale isi pastreaza linistea acea liniste edenica de care omul modern are mare nevoie.

Cele mai citite articole