Cele mai reci luni ale anului aduc de obicei frustrare utilizatorilor piscinei. Cei care doresc doar sa se relaxeze sau sa se bucure de piscina cu familia, sunt descurajati sa se scufunde in frig. Si, pentru fanii sportului si ai activitatilor acvatice, exista acea lene de a face fata apei reci atunci cand fac miscare. Din fericire, aceste probleme sunt usor de rezolvat investind intr-un sistem bun de incalzire a piscinei!

Pe piata exista mai multe tipuri de incalzitoare de piscina, iar alegerea modelului ideal va depinde de o serie de factori. In aceasta postare, va vom explica avantajele incalzirii unei piscine, vom mentiona principalele metode de incalzire a apei si va vom ajuta sa alegeti cea mai potrivita pentru voi.

Incalzirea piscinei: de ce sa investiti schimbatoare de caldura piscina ?

Bucurati-va de piscina 365 de zile pe an

Primul motiv este cel mai evident: incalzirea pune capat frigului piscinei si va permite sa va bucurati de ea la orice ora din zi sau din noapte, indiferent de temperatura de afara. La urma urmei, nimic nu este mai descurajator decat sa lasati distractia deoparte in anotimpurile mai reci sau dimineata devreme.

Investitia nu sta pe loc

Instalarea unei piscine, chiar si a uneia mici, este o investitie mare. Si tot ce nu vrem este sa-l vedem oprindu-se. Daca scufundarile sunt limitate la lunile de vara, rentabilitatea acestei investitii va dura mult mai mult. Prin urmare, adoptarea unui sistem de incalzire a piscinei este o modalitate de a va pune in valoare banii.

Activitati acvatice pe tot parcursul anului

Este in regula ca, in general, cand ne gandim la o piscina, imaginea care ne vine prima in minte este aceea a unei inot foarte dragute. Cu toate acestea, utilitatea sa este departe de a fi doar agrement. Multi oameni practica sporturi acvatice si folosesc piscina pentru a-si exercita si a-si intari sanatatea. Deoarece aceasta rutina nu trebuie intrerupta atunci cand temperaturile scad, cel mai bun lucru de facut este sa investesti in incalzirea piscinei.

Evaluarea proprietatii

A avea o piscina la sol creste valoarea proprietatii in piata si, daca este incalzita, evaluarea este si mai mare. Prin urmare, instalarea unui sistem de incalzire a piscinei ajunge sa fie o investitie pe termen lung: daca doriti sa vindeti proprietatea in viitor, fiti constienti ca este posibil sa percepeti mai mult din cauza acestui simplu detaliu.

Tipuri de incalzire a piscinei:

Incalzire solara

Cele mai citite articole

Un tip foarte apreciat de incalzire a piscinei datorita economiei si durabilitatii sale este incalzirea solara. Acest tip de incalzitor are la baza tehnologia fotovoltaica si foloseste placi colectoare pentru a capta lumina soarelui, a genera energie termica si, din aceasta, a incalzi apa din piscina.

Cu toate acestea, desi este rentabila, incalzirea solara are un dezavantaj: depinde de soare pentru a functiona si, prin urmare, poate sa nu fie suficienta pentru a incalzi apa in unele regiuni ale tarii sau in anumite perioade ale anului. Pentru a ocoli acest lucru, o solutie este sa o folositi impreuna cu o alta metoda, cum ar fi pompa de caldura, despre care vom vorbi mai multe intr-un moment.

Incalzire electrica

Incalzirea electrica este practica si eficienta si functioneaza la fel ca un dus electric: echipamentul transforma electricitatea in energie termica printr-o rezistenta, iar de acolo, incalzeste rapid apa.

Avantajul este ca, datorita puterii, incalzitorul electric ajunge rapid la temperaturi ridicate. Cu toate acestea, nu este durabil si rentabilitatea sa nu este cea mai buna, deoarece consuma multa energie pentru a functiona.

Incalzire pe gaz

 O alta optiune puternica este incalzirea pe gaz, capabila sa incalzeasca rapid apa si sa mentina temperatura ridicata si uniforma. In plus, functioneaza bine in orice conditii meteorologice si ajunge sa fie mai potrivita pentru piscinele de uz colectiv.

Incalzirea piscinei cu gaz functioneaza in acelasi mod ca un incalzitor conventional pe gaz si poate folosi GPL sau gaz natural ca combustibil. In ciuda faptului ca este practica, nu este o metoda foarte recomandata pentru piscinele mari, deoarece consumul de gaz este mare si poate cantari in factura. Alte dezavantaje ale incalzirii piscinei pe gaz sunt siguranta si costurile mai mari, intrucat depozitarea GPL sau a gazului natural, pe langa faptul ca este periculoasa, poate face ca asigurarea locuintei sa fie mai scumpa.

Una dintre cele mai eficiente, economice si durabile metode de incalzire a piscinei este pompa de caldura, cunoscuta si ca schimbator de caldura. Instalarea si utilizarea acestuia sunt simple: incalzitorul functioneaza ca un aparat de aer conditionat, doar invers.

Adica creste temperatura apei prin schimbul de caldura cu mediul exterior, eliminand aerul si folosindu-l pentru a incalzi apa din piscina, indiferent de conditiile meteorologice.

Pentru a functiona perfect, pompa de caldura trebuie utilizata impreuna cu motopompa, responsabila cu circulatia apei. Acest lucru asigura o incalzire uniforma, impiedicand doar o parte a piscinei sa se incalzeasca, in timp ce celelalte zone raman reci.

Punctele forte ale pompei de caldura sau ale schimbatorului de caldura sunt economiile de energie, deoarece energia electrica este folosita doar pentru alimentarea sistemului si nu pentru incalzirea apei si durabilitatea. Intrucat nu consuma multa energie electrica, rentabilitatea sa este buna si investitia este platita in curand.

Pentru a creste si mai mult eficienta pompei de caldura, o optiune excelenta este adoptarea unui sistem de incalzire hibrid, combinand acest echipament cu un incalzitor solar. Un alt sfat este sa folositi o husa termica pentru a ajuta la mentinerea temperaturii atunci cand piscina nu este folosita.

Cele mai citite articole