Când vine vorba de supraveghere, trebuie să fii sigur că folosești camere performante, care vor captura imagini perfecte, de fiecare dată. De la monitorizare și observare în condiții de iluminat nefavorabil și vreme rea, până la urmărirea mișcărilo, vei avea nevoie de echipamente de calitate.
Care sunt calitățile unor camere performante?
Primul aspect de luat în calcul cînd dorești să îți cumperi camere de surpaveghere este calitatea. Este nevoie de excelență în medii dure și condiții extreme, cu performanțe fără compromisuri și calitate superioară a construcției. Apoi, trebuie luată în calcul fiabilitatea. Longevitatea produsului și avantajele de design față de concurență, cu componente dezvoltate intern, având în vedere viitorul. Un alt criteriu este flexibilitate. Produsul ideal, indiferent de nevoile dumneavoastră de supraveghere, datorită unei linii cuprinzătoare de corpuri și lentile. Costul face și el alegerea dificilă. Fiabilitatea robustă și actualizările gratuite de software înseamnă că bugetul de înlocuire este considerabil mai mici, fără nicio reducere a calității.
Atribuțiile unei camere de supraveghere
Cele mai citite articole
Echipamentul de supraveghere video are un set foarte specific de cerințe impuse. Trebuie să fie ușor, compact, robust și silentios, dar acestea sunt doar cerințele de bază. Sunt multe de luat în considerare. Supravegherea se desfășoară în toate condițiile și adesea pe durate lungi. Camerele ar putea fi amplasate în clădiri, în interiorul vehiculelor sau în aer liber. Spațiul ar putea fi, de asemenea, limitat și nu există întotdeauna luxul de alimentare de la rețea pentru încărcare, așa că durata de viață a bateriei este un aspect cheie. Este posibil să ai nevoie de fotografiere continuă de mare viteză pentru a surprinde fiecare mișcare posibilă, precum și pentru a face față condițiilor de iluminare slabă.
Ce trebuie să conțină un sistem de supraveghere video?
Știi bine că rolul unui sistem de supraveghere este acela de a captura, procesa, gestiona, stoca și vizualiza imagini surprinse de camerele video. Există două tipuri de sisteme de supraveghere, și anume sistem de supraveghere analogic și sistem de supraveghere digital. În funcție de aceste două aspecte, componența unui sistem diferă. Dacă un sistem de supraveghere analogic va avea un DVR și camere analogice,un sistem digital va avea un NVR și camere digitale. Pe lângă acestea, există alte componente care sunt comune, cum ar fi un hard disk care poate să fie și pe calculatoare refurbished, sursă de alimentare, cabluri de alimentare și transmitere semnal video, mufe și cabluri, un UPS care este necesar atunci când se întrerupe curentul, alte accesorii, un monitor pe care poți urmări imaginile, etc.
Legislația și supravegherea video
Există câteva legi care reglementează acest domeniu. În principal, atunci când deții un spațiu care este supravegheat video trebuie să ții cont de anumite aspecte. Astfel, este important să informezi și să semnalizezi vizibil că spațiul este supravegheat video. Dacă la tine acasă poți să montezi singur camerele, într-un spațiu public acestea se vor monta doar de către o firmă autorizată de către Poliție. Este interzisă montarea de camere de supraveghere în zone precum vestiare, cabine de duș, cabine de probă, toalete sau alte locații similare. Este foarte important să se respecte intimitatea persoanelor.
Oricare ar fi motivele pentru care alegi supravegherea video, fie că pentru siguranță, care este cel mai des invocat motiv, sau pentru că vrei în permanență să știi ce se întâmplă pe proprietatea ta, este necesar să respecți legea și să faci acest lucru așa cum se cuvine. Pentru un plus de siguranță, poți asocia sistemul de supraveghere video cu un sistem de alarmă, care te poate inștiința în cazul în care pătrund persoane neautorizate în zona proprietății tale.