Amenajarea unui gard metalic poate fi o provocare, dar cu ajutorul câtorva sfaturi utile și informații despre tipurile de garduri metalice existente și montarea acestora, poți să alegi varianta potrivită pentru proiectul tău. Există aspecte pe care este recomandat să le iei în considerare când vine vorba despre amenajarea unui gard metalic, de la selectarea modelului la instalarea propriu-zisă a gardului și întreținerea acestuia. Află mai multe despre această lucrare în rândurile de mai jos și ce idei poți aplica pentru a obține rezultate durabile!

1. Alege tipul de gard metalic potrivit pentru proiectul tău

Există mai multe opțiuni de garduri disponibile pe piață, fiecare cu avantajele și caracteristicile sale unice. Iată doar câteva dintre acestea!

Panouri pentru gard bordurat zincat

Acest tip de gard este fabricat din sârmă tare zincată termic. Învelișul de zinc de la suprafața oțelului asigură durabilitatea, rigiditatea și o acoperire uniformă a gardului. Modelul este potrivit pentru împrejmuirea grădinilor, parcurilor, delimitarea drumurilor, ridicarea protecțiilor industriale pentru utilaje sau pentru cotețele animalelor. Există diferite înălțimi de garduri, între 1200 – 2000 mm, majoritatea având lungimea de 2000 sau 2500 mm. 

Panouri pentru gard plastifiat zincat

Panourile sunt produse din sârmă zincată și plastifiate într-o anumită culoare, de obicei verde. Acest tratament oferă structurii o rezistență sporită la coroziune, având aceleași întrebuințări precum panourile amintite anterior. Cele mai multe modele au sârma de grosimea 4,2 mm și pot fi folosite atât la împrejmuirea zonelor rezidențiale, cât și a celor industriale.  

Plasa pentru gard

Cele mai citite articole

Plasa de gard este, de asemenea, o opțiune practică, care îți permite să creezi diverse forme și amenajări decorative datorită maleabilității sale. Produsul vine în roluri de 10 m sau 20 m, fiind ideale pentru delimitarea terenurilor, împrejmuirea grădinilor sau crearea cuștilor pentru animale. 

Panouri pentru gard tip jaluzea

În cazul în care iți dorești un grad sporit de intimitate, poți lua în considerare instalarea unui panou de gard tip jaluzea. Acest model reprezintă o soluție modernă și estetică pentru împrejmuirea și delimitarea spațiilor și se caracterizează prin rezistență crescută la deformări mecanice. 

2. Pregătește terenul înainte de trasarea gardului

Înainte de a începe instalarea panourilor pentru gard, este necesar să măsori cu exactitate suprafața pe care vei construi gardul. Acest lucru este foarte important pentru a ști câți metri de gard ai nevoie și la ce înălțime. 

După ce ai măsurat suprafața, trebuie sa stabilești căile de acces și dimensiunea porților, apoi să pregătești terenul pentru împrejmuire. În acest sens, primul pas este să execuți fundația gardului și să sapi gropile necesare pentru susținerea stâlpilor. Este recomandat ca distanța dintre stâlpi să fie de cel puțin 2,5 m pentru gardurile de 2500 m lungime și de 1,5 pentru gardurile până în 2000 mm lungime. 

In plus, când vine vorba de trasarea gardului, trebuie să iei in considerare planificarea amenajării peisagistice a zonei. De exemplu, dacă intenționezi să iți amenajezi curtea într-o anumită modalitate, cum ar fi realizarea unei zone pentru animale, atunci este necesar să gândești planul de acțiune înainte de a te apuca de instalat gardul metalic. 

3. Întreține corespunzător gardul metalic pentru a-l păstra în stare optimă

După amenajarea acestuia, poate fi util să verifici regulat gardul pentru a te asigura că acesta este în stare bună. Identificarea din timp a oricăror semne de rugină sau deteriorare, cum ar fi crăpături, zgârieturi sau alte defecte poate facilita repararea la timp a gardului și prevenirea problemelor mai grave și mai costisitoare.

În unele situații, gardul metalic poate avea nevoie de aplicarea unui produs protector. Pentru a identifica soluția potrivită, este indicat să consulți un profesionist, astfel încât să alegi un lac potrivit materialului din care este fabricat gardul și condițiilor de mediu în care se află acesta. Straturile protectoare suplimentare ajută la prelungirea duratei de viață a gardului, oferindu-i protecție împotriva intemperiilor, oxidării sau coroziunii metalului.  

Cu putina planificare, amenajarea unui gard metalic poate fi rapidă, simplă și durabilă. Ia în considerare sfaturile amintite mai sus și alege modelul de gard potrivit nevoilor tale!  

Cele mai citite articole