Ce au in comun Cleopatra, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe si Monica Bellucci sau Brigitte Bardot? Ei bine, toate sunt considerare simboluri ale frumusetii si au ramas persoane de referinta pentru generatii intregi de doamne si domnisoare care sunt in cautarea retetei care sa le ajute sa aiba mereu un aspect de invidiat. 

De-a lungul timpului, cosmetica a evoluat incredibil de mult, iar optiunile pe care le au femeile pentru a atinge un ideal al frumusetii pe care si-l doresc sunt din ce in ce mai multe si mai practice. De la produsele care ne ajuta sa accentuam anumite trasaturi si la cele care sunt menite sa ne imbunatateasca tesuturile pielii, toate aceste sunt acum la indemana tuturor, iar unul dintre cele mai cunoscute ramane acidul hialuronic. 

Ce este acidul hialuronic? 

In jurul acestui termen au aparut multe controverse, iar acest lucru se datoreaza in mare parte dezinformarii. Astfel, analizat din punct de vedere chimic, acidul hialuronic este o molecula compusa in principal din zaharuri, care se gaseste de altfel in tesutul conjunctiv al organismului si in piele in special. 

Scopul lui principal este acela de a mentine tesuturile hidratate, pentru ca un singur gram de acid hialuronic poate sustine in jur de 6 litri de apa. In sine, pielea noastra contine o proportie de 50% din acest acid, iar cele mai mari concentratii se pot regasi la nivelul ochilor, dar si in articulatii. In principiu inaintarea in varsta face ca productia naturala de acid din tesuturi sa scada si implicit noi trebui sa gasim variante de inlocuire precum cremele cu acid hialuronic. 

Care este rolul acidului hialuronic in organismul si ce efecte are acesta? 

Hidratarea pielii este un efect pozitiv care se datoreaza in primul rand capacitatii acidului de a retine apa in organism. 

Creste rezistenta si elasticitatea pielii, iar acest lucru se datoreaza productiei de colagen, care previne aparitia ridurilor de expresie. 

Cicatrizarea leziunilor este un alt avantaj al acestui acid, iar regenerarea pielii este in proces absolut esential pentru fiecare dintre noi. 

Lubrifierea cartilajele si articulatiile este de asemenea un avantaj al acidului hialuronic. Acesta actioneaza sub forma unei bariere de protectie in jurul celulelor prevenind degradarea cartilajelor si articulatiilor. 

Cele mai citite articole

Ce alimente pot stimula cresterea nivelului de acid hialuronic din corp? 

Asa cum ne-am astepta exista o serie de alimente pe care le putem consuma pentru stimula cresterea cantitatii de acid si de asemenea, putem apela si la suplimente cu acid hialuronic sau la o crema cu retinol si acid hialuronic. 

·      pestele – este un aliment foarte bogat in astfel de aici si poti consum atat carnea de peste, cat si ulei de peste; 

·      carnea de pasare – este o alta sursa bogata de acid hialuronic; 

·      legumele si fructele precum spanacul, varza Kale, broccoli, avocado si nucile sunt cele care faciliteaza productia de acid, prin continutul bogat in magneziu. 

·      produsele pe baza de soia sunt foarte bogate in estrogen si sunt de asemenea considerate o sursa vitala de acid hialuronic.

Creme de fata si suplimente cu acid hialuronic

Pentru a stimula si imbunatati continutul de acid de la nivelul pielii putem utiliza o crema de fata cu acid hialuronic din gama celor de la Go Vita, care este foarte variata. Produsele lor sunt realizate din ingrediente naturale care nu vor face decat sa iti mentina pielea mai hidratata si elastica. 

Fiecare produs realizat de ei are o compozitie placuta, care nu incarca pielea si care te vor ajuta sa redescoperi frumusetea asa cum nu ai mai facut-o pana acum. 

Cele mai citite articole