Una din cele mai simple de preparat, rapide şi săţioase reţete care pot fi preparate la cuptor dintr-un pui şi câteva condimente, plus legume care pot fi folosite ca şi garnitură este reţeta de pui la cuptor pe sticlă. Fără doar şi poate, puiul pe sticlă este o alternativă foarte bună la clasică friptura de pui la cuptor şi va fi extrem de apreciată de întreaga familie şi de invitaţi.
Ingrediente pentru pui pe sticlă la cuptor
Pentru a prepara un pui delicios la cuptor, pe sticlă, se recomandă gospodinelor să îşi procure următoarele ingrediente:
· un pui La Provincia suficient de mare, de 1,5-2 kilograme, pui grill;
· o ceşcuţă de ulei;
· două cepe;
· doi morcovi;
· jumătate de kilogram de cartofi;
· un măr tăiat felii;
· frunze de dafin;
· 3 căţei de usturoi;
· condimente – coriandru, rozmarin, boia dulce, sare, piper;
· o ceaşcă de vin alb sec;
· o sticlă de sticlă de mărime medie, 500 sau 750 ml, de bere spre exemplu.
Mod de preparare pui pe sticlă la cuptor
Pentru a prepara puiul pe sticlă la cuptor, este necesar să se respecte următorii paşi:
· să cureţe puiul La Provincia atât pe interior, cât şi pe exterior;
· să îndepărteze tuleiele şi să se asigure că nu există organe rămase în interiorul puiului;
· să amestece condimentele cu 2 linguri de ulei într-un castron mic;
· să ungă puiul la exterior şi la interior cu amestecul de mirodenii cu o pensulă;
Cele mai citite articole
· să lase puiul la marinat în frigider timp de câteva ore;
· să dea drumul la cuptor la 180 de grade;
· să cureţe şi să taie ceapă şi morcovul în cubuleţe pe care să le pună în sticlă de bere peste care se toarnă apă caldă până se umple, frunzele de dafin şi câteva boabe de piper;
· să aşeze puiul pe sticlă;
· să cureţe cartofii şi mărul, să le taie în felii şi să le aşeze dedesubtul puiului;
· să ungă puiul cu o pensulă cu uleiul rămas pe exterior;
· să lase preparatul în cuptor pentru o oră şi jumătate, la 10 minute să deschidă uşa şi să ungă puiul cu amestecul din tava.
Sfaturi de preparare şi de servire pentru puiul pe sticlă
Puiul pe sticlă, pentru a fi preparat într-un mod cât mai fraged şi mai suculent trebuie că gospodinele sa:
· ungă mereu puiul cu sucul din tava;
· adauge condimentele care le plac, precum coriandru, cimbru, chiar şi ceapă verde atunci când ung puiul;
· îndepărteze eticheta şi lipiciul de pe sticlă înainte de a prepara puiul.
Pentru a servi puiul pe sticlă în mod corespunzător, se recomandă ca gospodinele să folosească:
· salată proaspătă;
· murături;
· mujdei de usturoi;
· cartofi natur;
· legumele din tavă;
· pilaf de orez.
Fără doar şi poate, puiul pe sticlă este o variantă foarte delicioasă şi reuşita pentru o masă împreună cu familia sau cu prietenii.