Știm cu toții că toamna se culege recolta. Te-ai gândit dă mergi până la piață și să îți cumperi un coș de legume proaspăt culese din grădină? 

O combinație de cel puțin trei tipuri de legume, peste care să adaugi frunze verzi sau sâmburi mărunțiti, si ulei de in presat la rece, reprezintă o doză foarte importantă de vitamine, enzime, minerale, dar și energie pentru întreaga zi!

Așadar, este recomandat să începi fiecare zi cu o reteta usoara de crudități. Făcănd acest lucru o să poți observa schimbări benefice în coprul tău. În primul rând, partea digestive va funcționa mult mai bine, nu va mai apărea balonarea, sterile de somnolență și, de asemenea, vei evita leucocitoza postprandială. Aceasta se referă la o creștere a numărului de leucocite datorită ingerării de mancare preparata termic.

Leucocitoza postprandială reprezintă un fenomen slab discutat care nu este foarte mult luat în considerare. Dacă se consumă alimente preparate termic, acest număr de leucocite va crecte până la 20.000/µL. Revine la normal doar după ce mâncarea părăsește stomacul.

Cele mai citite articole

Foarte important de menționat este că fiecare corp reacționează în fața alimentelor preparate termic, precum în fața unui corp strain. Acest fapt înseamnă că mâncarea este considerată o posibilă amenințare.

Studii importante demonstrează că dacă se consumă mai întâi câteva alimente crude, nepreparate termic, leucocitoza nu va apărea și numărul de leucocite va rămâne constant. 

Trebuie să știi că efortul organismului prin consumul inutil de resurse și potențialele efecte ale leucocitozei, pot fi evitate doar dacă îți începi fiecare masă cu o gustoasă salată de crudități!

Sursă: https://vsichki-recepti.com/

Cele mai citite articole