Fiecare dintre noi își dorește o locuință cât mai spațioasă, cu încăperi ample, care să ne permită să ne jucăm de-a designerul de interioare. Numai că, cu excepția cazului fericit în care locuiești într-o casă, atunci când stai într-un apartament de bloc, unde spațiile sunt limitate, nu sunt prea multe lucruri de făcut. Totuși, dacă vrei să ai o baie modernă, atractivă din punct de vedere vizual, sunt câteva idei de amenajare care îi pot îmbunătăți aspectul!

Schimbă lavoarul și oglinda de baie!

Este punctul din care poți porni mică ta operațiune de amenajare a băii. Acestea sunt elementele care îți permit să te joci atât cu formele, cât și cu culorile. Dacă ai o chiuvetă standard, atunci poți opta pentru una dreptunghiulară, pătrată, ovală sau rotundă, care să fie încastrată într-un suport modern. Oglinzile clasice pot fi schimbate cu unele asimetrice, rotunde ori ovale.

Florile naturale însuflețesc orice baie!

Dacă tot ai schimbat lavoarul atunci poți să poziționezi și câteva mici ghivece cu flori naturale pe acesta. Orientează-te în privința dimensiunilor pentru a nu ocupa prea mult spațiu. Pentru cei care sunt îndrăzneți, montarea pe perete a câtorva suporturi pentru vase sau chiar suspendarea lor va reprezenta cu siguranță o provocare care va schimba perspectiva asupra băii!

Treci de la cadă la cabină de duș!

O idee mai îndrăzneață, dar care îți oferă ceva spațiu în plus, păstrând aceleași caracteristici de confort. Te poți juca mult mai ușor designul băii atunci când nu ai un punct fix precum cada încastrată. Așa că, îndrăznește și schimbă cada cu o cabină de duș și vei vedea că baia ta se va modifica total!

Iluminatul care schimba complet aspectul băii!

Cele mai citite articole

Renunță la plafoniere și la corpul de iluminat poziționat deasupra oglinzii din baie. Este timpul să optezi pentru corpuri de iluminat suspendate sau poziționate în alte părți ale băii, cum ar fi pe pereți. Există numeroase opțiuni de iluminare a banii, cu ornamente speciale, care conferă încăperii un aspect unic și îl personalizează în funcție de dorința utilizatorului.

Adaugă elemente Feng-Shui pentru o baie reconfortantă!

Începe cu câteva lumânări și aranjamente speciale Feng-Shui, apoi îți poți reorganiza spațiul într-un mod cât mai aerisit pentru a permite energiilor să se elibereze. Până la urmă, baia este locul în care îți reîncarcă bateria interioară după o zi obositoare.

Desigur, amenajarea băii este o operațiune care poate fi efectuată cu ajutorul unor specialiști, caz în care rezultatul va fi spectaculos. Însă, dacă vrei să adaugi o notă personală și îți place să realizezi aceste lucruri fără ajutor profesionist, te poți juca de-a designerul de interior foarte ușor punând în aplicare sfaturile noastre!

Sursă: https://www.keramo-bg.com/

Cele mai citite articole