Necesitatea autoapărării este din ce în ce mai pregnantă într-o societate în care pericolele pândesc la orice pas, iar criză financiară din ce în ce mai adâncită de criza mondială provocată de pandemia cu virusul Covid 19 şi de pierderea locului de muncă a unui număr foarte mare de oameni, pare a fi principala cauză pentru care din ce în ce în ce mai multe persoane îşi iau permisul de port-armă.
După ce acest permis este eliberat, aceştia pot începe să caute pistoale de autoapărare cu care să se protejeze de pericolele care îi pândesc la orice pas.
Ce armă de autoapărare să alegi şi de ce?
Scopul pistoalelor de autoapărare cu bile este acela de a asigura protecţie, precum şi de a descuraja atacatorii, fără a le pune însă viaţa în pericol. Scopul pistolului cu bile de cauciuc nu este nicidecum unul estetic, ci este acela de autoapărare, cu condiţia prezentării unor documente justificative pentru obţinerea şi folosirea în condiţii de deplină legalitate.
În funcţie de modelul de pistol cu bile de cauciuc ales, acesta poate trage cu bile sau cu mai multe proiectile simultan, fiind folosite ambele tipuri pentru apărare, nu pentru atac. Furnizorii împart armele de autoapărare în două categorii. Cele de contact sunt mai periculoase decât armele de apărare la distanţă, având un grad de letalitate mai mare şi necesitând o manipulare mult mai atentă, pentru că este necesară atingerea fizică a agresorului. Utilizarea lor este delicată. Cele mai multe arme de autoapărare sunt special concepute pentru a fi folosite facil, pentru a fi puse în toc, a fi purtate în buzunar sau în geanta de mână. De asemenea, armele de autoapărare sunt disponibile în mediul online.
Cum obţii permisul de port armă?
Permisul de port armă este absolut necesar pentru a cumpăra şi a folosi arme de autoapărare, cum sunt pistoalele cu bile de cauciuc. Acesta poate fi obţinut numai după depunerea cererii la organul de poliţie competent din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene. Dosarul de obţinere a acestui permis trebuie să conţină:
· o cerere tip;
· act de identitate al solicitantului în original şi copie;
Cele mai citite articole
· certificat medical din care să rezulte că solicitantul nu suferă de afecţiuni care face imposibilă obţinerea autorizării;
· un certificat de cazier judiciar;
· un aviz psihologic care să ateste că solicitantul este apt să poarte şi să folosească o astfel de armă;
· două fotografii mici;
· certificatul de absolvire a cursului de instruire practică şi teoretică în domeniul armelor şi muniţiilor;
· dovada achitării taxelor de autorizare;
· carnet de antrenor de tir sau de membru vânător.
În vederea autorizării procurării armelor neletale de autoapărare, termenul de eliberare al autorizaţiei de procurare este de 30 de zile lucrătoare, iar valabilitatea autorizaţiei este de 90 de zile. Fără doar şi poate, fără obţinerea acestei autorizaţii nu este posibilă folosirea armelor de autoapărare şi nici procurarea lor. În magazinele specializate există o mulţime de modele de arme de autoapărare de înaltă calitate.