Hrana este o necesitate primordială pe care trebuie să o asigurăm zi de zi pentru a avea o viață sănătoasă. Industria panificației este una cu istorie vastă, oamenii încă din cele mai vechi timpuri au mizat pe consumul de cereale sub diferite forme, pentru a se ajunge ulterior la obținerea făinii, și apoi la diferitele produse de panificație.
Cum se derulează procesul de obținere a produselor de panificație și patiserie?
În primul rând, această industrie se bazează pe agricultură, și anume cultivarea cerealelor . Aceasta se face pe suprafețe mari, în zone cu un climat cald. Pentru cultivarea cerealelor ai nevoie de sisteme de irigații, deoarece apa este foarte importantă pentru obținerea unei recolte sănătoase și profitabile.
O dată ajunsă la maturitate recolta este colectată cu ajutorul combinelor. Uneori pot apărea defecțiuni minore la acestea, iar pentru asta trebuie să fii pregătit cu piese de schimb combine pentru a reduce pierderile de timp, și implicit o productivitate scăzută. După recoltare cerealele se duc la măcinat, pentru a obține făina.
Se pot obține diferite feluri de făină, în funcție de procesarea cerealelor, fiecare dintre acestea fiind potrivite pentru anumite sectoare. Pâinea și produsele de panificație se obțin în brutării sau diferite laboratoare.
Cele mai citite articole
Pâinea este un aliment care nu lipsește de pe masa zilnică a românilor. Aceasta este adaptată vieții noastre de zi cu zi, astfel că găsești în acest moment și pâine fără gluten, pâine cu diferite cereale, pâine cu cartofi sau pâine integrală pentru persoanele care doresc să își țină greutatea sub control au care au diferite intoleranțe.
Câteva curiozități despre pâine
Chiar dacă e posibil să o consumi zilnic, probabil că sunt informații pe care nu le știi despre pâine, cum ar fi faptul că în Grecia antică, în jurul anului 2500 Î.H deja se produceau peste 80 de sortimente de pâine.
În Egipt pâinea era folosită ca monedă de schimb și chiar depusă în mormintele faraonilor, atât de importantă se considera a fi. Nici Europa nu a minimizat importanța pâinii, astfel că în Franța se folosea pentru împrumuturi bancare, iar în Marea Britanie brutarii erau amendați dacă nu respectau greutatea prestabilită a pâinii.
Există și superstiții legate de pâine, cum ar fi în Anglia unde dacă așezi o pâine cu o bucată de cărbune și o monedă de argint pe pragul ușii în noaptea de Anul Nou se crede că va aduce belșug în anul care vine. Scandinavii consideră că o fată și un băiat care mănâncă din aceeași pâine se vor îndrăgosti unul de celălalt.