Monedele virtuale devin tot mai prezente in epoca actuala, iar multi oameni se intreaba deja si in Romania daca si cum se fac bani adevarati din rata bitcoin. Cateva mii de romani au urmat deja diferite cursuri bursa la Vestor, pentru a intelege mai bine nu numai cum se castiga de pe urma criptomonedelor, dar si cum se pot face alte tipuri de investitii financiare.
Nu poti castiga serios ca investitor daca nu ai cursuri de specialitate absolvite anterior
Toata lumea viseaza acum la a castiga tranzactionand bitcoins. Mai precis: cum pot ca sa castige din fluctuatiile acestora. Aparent este mai simplu decat sa incerci sa vinzi produse ori servicii pe care oamenii sa ti le plateasca cu aceasta criptomonede. Nici macar a te apuca de minare nu mai este acum o idee buna. Dar numai un curs de investitii te poate lamuri foarte bine cam ce poti face in 2022 in acest joc palpitant.
Da, e mult mai simplu dintr-un anumit punct de vedere ca sa incepi sa faci tranzactii cu monede digitale gen bitcoin.
Totul este sa prinzi momentul oportun in care sa cumperi pe un trend descendent si sa vinzi cand valoarea acestei criptomonede incepe sa urce. Traderii mai cu vechime iti pot spune ca inainte de orice ca sa ai nevoie de rabdare. Sa nu te arunci orbeste la a tranzactiona, ci mai degraba sa astepti o oarecare stabilizare a monedelor digitale sau continuarea cresterii si/sau scaderii ratei de schimb.
Mai mult decat atat, pentru a controla pe cat posibil riscurile, poti crea conturi pe mai multe burse. Totul este ca sa alegi o companie de incredere pentru ca sa incepi sa joci la bursa in acest domeniu.
A gasi o pereche valutara este cea mai la indemana metoda. Trebuie ca sa monitorizezi in mod constant trendul si de a identifica tendinta de inversare a cresterii sau scaderii valorii.
Cele mai citite articole
Daca pare prea dificil, poti ramane fara probleme la varianta de a cumpara pur si simplu criptomonede, in special bitcoins. Si sa urmaresti site-urile ce dau zilnic cursul acestora.
Nu trebuie uitat insa ca un activ cu risc inalt si valoarea lor poate sa se prabuseasca la fel de rapid ca si cand a crescut.
Strategiile tipice de tranzactionare BTC sunt impartite în următoarele categorii:
- scalping: metoda de a permite sa obtineti profituri mari intr-o perioada scurta de timp, dar cu conditia unor riscuri crescute;
- strategii de trend: de obicei se refera la asteptarea pe termen mediu si lung, de la cateva zile la o luna sau mai mult;
- strategii de ruptura de nivel: tin cont de volatilitatea ridicata a bitcoin, motiv pentru care aproape orice ruptura de suport/rezistenta este insotita de o miscare a pretului cu un „swing” care iti permite sa faci bani buni.
Fluctuatiile se datoreaza categoric sistemului de minerit bitcoin (inca). Fiind in numar limitat, este firesc ca pe masura ce criptomoneda aceasta devine tot mai rara in viitor, cu atat concurenta pe piata este mai mare. Iar cumparatorii dau un trend ascendent a cursului de schimb.
Rezumand, s-ar putea spune ca un investitor cu experienta include strategii pe termen lung in ce priveste pachetul de investitii, spre deosebire ce un om abia intrat in jocul bursier al criptomonedelor care vrea sa castige cat mai rapid.
Da, cu cat perioada de tranzactionare selectata este mai mare, cu atat este mai mare profitul si riscul de pierderi. Totusi, un comerciant nu trebuie sa stea la computer in fiecare zi, este suficient sa verifice rata o data sau de doua ori pe zi, tranzactii corecte (deschide comenzi suplimentare, le inchide partial, muta ordine stop etc.).
Pe fondul popularitatii bitcoins, au inceput sa apara site-uri web pentru a castiga criptomonede prin vizitarea resurselor online cu publicitate. La inceput, scopul lor a fost sa atraga numarul maxim de utilizatori in reteaua bitcoin. Treptat, s-au transformat in platforme pentru advertiseri. Traficul asupra acestora este asigurat de un interes urias pentru criptomonede in general si pentru bitcoini in special.
Vrei sa afli mai multe? Inscrie-te la un curs Vestor chiar azi!