La Iasi, au fost internati în ultima saptamâna la Urgenta trei tineri, cu vârste cuprinse între 26 si 31 de ani, care au ajuns la spital cu intoxicatie medicamentoasa voluntara, în forma severa. Ei pot muri oricând.
Metoda de sinucidere a fost, potrivit medicilor, consumul a zeci de tablete analgezice combinate cu alcool.
Fara a se cunoaste unul pe celalalt, cei trei au aceeasi poveste: au fost parasiti de iubite.
Prietenele lor au plecat in Italia la munca si acolo s-au cuplat cu italieni bogati. Au uitat de România si de ce au lasat acasa. Au ramas definitiv in Italia.
Medicii psihologi au o explicatie limpede: „dorul de fiinta iubita poate duce la depresie si disperare. De aici pâna la sinucidere nu mai este decât un pas“.


În saloanele de la Spitalul de Urgenta Iasi au fost internati în ultima saptamâna trei tineri, cu vârste cuprinse între 26 si 31 de ani, care au ajuns la spital cu intoxicatie medicamentoasa voluntara, în forma severa. Ei pot muri oricând. Fara a se cunoaste unul pe celalalt, cei trei au aceeasi poveste: au fost parasiti de iubite.

Cele mai citite articole

Dr. Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii de Primire Urgente de la Spitalul de Urgenta, a declarat ca tinerii au ajuns în aceasta stare grava dupa ce au înghitit zeci de tablete de barbiturice amestecate cu bauturi tari, votca sau coniac. „Nici unul dintre ei nu a fost însotit la spital de un membru al familiei, fiind adusi de vecini sau de prieteni. Ulterior, am aflat ca toti au încercat sa se sinucida din cauza ca aveau prietenele plecate la munca în Italia. Este prematur sa ne pronuntam în privinta starii lor de sanatate, toti trei primind asistenta medicala în sectia de ATI si de la internare nu s-a observat nici o îmbunatatire a starii lor de sanatate. Ceea ce s-a întâmplat cu cei trei tineri pare o poveste trasa la xerox“, a spus dr. Ciuhodaru. O alta coincidenta este faptul ca în toate cele trei cazuri, femeile au plecat, initial, în Italia pentru a presta munci prin baruri sau pentru a îngriji persoane în vârsta, dar, inevitabil, au devenit clientele unor italieni dispusi sa le plateasca pentru a face sex. Dupa ce au ajuns în stadiul de a fi întretinute în Italia, ele si-au anuntat iubitii ca nu mai revin în tara.

Româncele renunta fara remuscari la ce au in România

Dr. Silviu Crumpei, cunoscut psiholog iesean, a declarat ca posibilitatea deplasarii libere în Europa a creat numeroase drame în familiile iesene. „Cele mai frecvente situatii sunt atunci când sotia sau prietena, sau sora, pleaca în Italia, Spania sau Germania, de exemplu, la un job cum ar fi chelner sau baby sitter. Acolo ajunsa, de multe ori apar barbati care „se ofera“ sa le ajute cu bani sau servicii.

De aici si pâna la sex e un singur pas si, de multe ori, aceste femei ajung sa fie întretinutele unor barbati de vârsta a doua, de multe ori casatoriti si cu familii respectabile. Astfel, româncele renunta imediat fara nici un fel de remuscari la tot ceea ce au în România, sot, prieten, casa sau familie, si încep acolo o relatie de întretinuta, de unu sau mai multi barbati. Pentru cei ramasi în tara, totul devine o drama. De aici si pâna la sinucidere sau depresie este doar un singur pas”, a declarat dr. Crumpei.

Cele mai citite articole