Autoritatile internationale vor verifica modul in care Ucraina a respectat deciziile Comisiei privind Conventia de la Espoo legata de lucrarile la Canalul Bastroe. Intrunirea speciala a Comitetului de implementare a Conventiei, solicitata MAE, va avea loc in cursul lunii mai.

Cele mai citite articole

Autoritatile internationale vor verifica daca Ucraina a respectat deciziile Comisiei de Ancheta Internationala a Conventiei de la Espoo, in legatura cu lucrarile la canalul Båstroe. Partea romana, prin Ministerul de Externe (MAE), a solicitat o intrunire speciala a Comitetului de Implementare al Conventiei de la Espoo, care se va desfasura luna viitoare. MAE a tinut sa faca publice aceste informatii.

Echipa editoriala a ziarului „Gardianul“ propunea ca solutionare a problemei renaturarea polderelor Pardina si Sireasa, secate de Ceausescu pentru a reda pamånturile agriculturii, solutie pe care reprezentantii MAE au declarat ca o vor lua in calcul. Purtatorul de cuvant al institutiei, Corina Vintan, sustine ca Ucraina nu s-a conformat concluziilor elaborate de Comisie, pe care le-a interpretat gresit. MAE mai anunta ca masurile pe care le-a luat Ucraina vor fi examinate, intre iunie si decembrie, de catre UNESCO, de Comitetul Permanent al Conventiei de la Berna privind conservarea vietii salbatice in Europa si Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea. Autoritatile romane spera ca prin aceste demersuri sa reuseasca sa stopeze finalizarea lucrarilor la canalul Bastroe.

Cele mai citite articole