O descoperire arheologica veche de trei decenii pune pe jar lumea crestina

Un nou documentar al regizorului James Cameron si a regizorului israeliano-canadian de origine romana, Simcha Jacobovich, a bulversat o lume intreaga prin teoria pe care a lansat-o: ca Iisus a avut un fiu pe nume Judah si ca a fost înmormântat alaturi de Maria Magdalena. Cameron Cameron si Simcha Jacobovich sustin ca au gasit adevaratul mormant al lui Iisus Hristos, ceea ce poate insemna ca Invierea Mantuitorului crestinilor nu a avut loc.

Mostre testate

Constructorii israelieni care lucrau la un complex de locuinte din Ierusalim au descoperit initial 10 osuare vechi de 2000 de ani într-un mormânt, în martie 1980.
Documentarul afirma ca, potrivit testelor facute pe mostrele colectate din doua sarcofage, e foarte posibil ca Iisus si Maria Magdalena sa fi fost îngropati împreuna si ca erau un cuplu. Realizatorii filmului au folosit rezultatul testelor în sprijinul teoriei ca sarcofagul inscriptionat „Judah, fiu al lui Jesua“ contine ramasitele fiului lui Iisus si al Mariei.

Cele mai citite articole

Academicianul Stephen Pfann, de la Universitatea Tarâmului Sfânt din Ierusalim, a declarat ca nu se asteapta ca si crestinii sa accepte concluziile documentarului.

Kloner insista asupra diferentelor de metoda dintre munca sa si cea a realizatorilor documentarului: „Eu sunt un profesor universitar, muncesc stiintific, ceea ce n-are legatura cu munca de cineast“. „E imposibil sa iei un episod religios si sa-l transformi in ceva stiintific. Sau, in acest caz, trebuie sa faci teste ADN si sa verifici daca ADN-ul osemintelor apartinand asa-zisului fiu al lui Iisus este acelasi cu cel al lui Dumnezeu!“, glumeste acesta. El a mai adaugat ca dintre cele 900 de morminte din aceeasi epoca gasite pe o raza de 4 km in Orasul Vechi, in Ierusalim, numele „Iisus“ sau „Yeshu“ a fost gasit de 71 de ori si cel al lui „Iisus, fiul lui Iosif“, a fost si el gasit, a mai spus profesorul Kloner. Serviciul de Antichitati israelian a refuzat sa faca vreun comentariu. In 1996, unul dintre purtatorii sai de cuvant a declarat ca probabilitatea ca osuarele sa apartina familiei lui Iisus este „aproape zero“.

Cele mai citite articole