Lista dusmanilor corpului feminin include depuneri de grasime in spate, brate, abdomen, coapse, fese, deasupra articulatiilor genunchiului. Barbatii au propriile zone problematice: gat, spate, piept, asa-numitele „flancuri” sau zone laterale ale abdomenului, regiunea lombara deasupra feselor, transformandu-se uneori intr-un fel de geamandura. Principalele zone pentru liposuctie sunt: abdomen, zona pubiana, spate si parti laterale, brate si umeri, picioare, gat, cocoasa climacterica, zone axilare.

Liposuctia in detaliu

In functie de zona specifica, cantitatea de tesut gras si disponibilitatea pacientului, operatia se efectueaza sub anestezie locala sau generala. Intr-un caz, o jumatate de ora va fi suficienta, iar in alt caz ar putea dura cateva ore. In medie, 1 pana la 3 litri de tesut gras sunt indepartati odata. Si se poate intampla sa fie necesar de indepartat chiar si 6, 8 litri. Desigur, fara a afecta corpul.

Liposuctia se efectueaza folosind tuburi speciale – canule. Acestea sunt inserate in stratul de grasime subcutanat prin punctii minuscule (nu mai mult de 0,5 cm) in locuri discrete sau in pliuri naturale ale pielii. Datorita miscarii reciproce a canulei, celulele adipoase sunt distruse si, in acelasi timp, aspirate.

Paleta de metode

Cea mai populara in acest moment este liposuctia umeda sau tumescenta. Aceasta implica saturatia preliminara a tesutului gras cu un lichid – o solutie medicala speciala care provoaca amorteala tisulara. Drept urmare, vasele sunt comprimate, iar celulele adipoase, sunt mai usor smulse si trase in canula.

Cele mai citite articole

Toate celelalte metode, intr-un fel sau altul, sunt derivate din tumescenta. Atat laserul, cat si ultrasunetele favorizeaza o mai buna indepartare a grasimilor. Aceasta este aceeasi liposuctie, dar folosind o tehnica diferita. In cazuri speciale, un tip de operatie este completata de alta. De exemplu, in cazul fibrozei (cand celulele adipoase sunt sigilate intr-un tesut conjunctiv mai dens), liposuctia tumescenta este combinata cu ultrasunete.

Chirurgii plastici asigura ca operatia in sine este slab traumatica, bine tolerata si nu implica un sindrom de durere grava. „Doare ca si cum ai avea vanatai mai mari”, compara unii pacienti. Daca pierderea de sange si cantitatea de tesut gras eliminate sunt mici, nu va trebui sa stai mult timp in spital. Aproximativ trei zile.

Pentru a preveni caderea pielii de sub care a fost indepartat tamponul de grasime, este necesar sa porti articole de imbracaminte de compresie dupa operatie. Daca o utilizezi de la bun inceput, te vei obisnui si vindecarea ca fi mai rapida, de 1-2 sau 3-4 saptamani, in functie de gradul de complexitate al operatiei, care vor zbura neobservate. Si dupa 4-6 luni te vei putea bucura de rezultatul final.

Spectrul de posibilitati al chirurgiei plastice moderne se apropie rapid de potentialul baghetei magice. Principalul lucru este sa stii despre asta. Si majoritatea problemelor de aparenta, aparent de nerezolvat se vor dovedi a fi un simplu fleac.

Cele mai citite articole