Un aparat dentar este cel care poate sa iti amelioreze sanatatea, dar si aparenta fizica. Acesta poate sa fie o investitie foarte utila pentru orice persoana care nu are dintii aliniati asa cum trebuie, deoarece poate sa ajute la ameliorarea sanatatii buco-dentare si poate avea si un interes estetic.

Punerea unui aparat ortodontic poate sa aiba deci o multime de avantaje, unele dintre ele chiar nebanuite. Dintii drepti asigura nu numai cel mai frumos zambet, dar amelioreaza si sanatatea buco-dentara globala. Mai putem aminti si prevenirea cariilor, maladiilor gingiilor, eroziunea osoasa sau ranile. Si nu te lasa sa te musti sau sa te ranesti fara sa vrei.

Iti poti ameliora sanatatea buco-dentara. Aparatul dentar poate realinia dintii care nu s-au aliniat asa cum trebuie, ameliorand si sanatatea gingiilor sau a dintilor. Sa te speli pe dinti, sa ii cureti asa cum trebuie sau sa folosesti ata dentara este mai usor atunci cand dintii sunt perfect aliniati.

Un aparat ortodontic este o optiune foarte buna pentru o excelenta igiena buco-dentara, pentru a preveni bolile parodontale sau cariile.

Poate favoriza digestia. Daca dintii nu sunt aliniati asa cum trebuie, se poate intampla sa nu mesteci asa cum trebuie mancarea. Iar stomacul va avea nevoie de mai mult timp pentru a digera alimentele.

Cele mai citite articole

Dintii care ajung sa fie perfect aliniati te ajuta sa mesteci mai usor alimentele si sa te bucuri deci de o digestie optima. 

Poti preveni si eroziunea dentara. Daca dintii nu sunt aliniati asa cum trebuie, se poate ajunge la eroziunea dentara si la o pierdere osoasa. Acest lucru se intampla atunci cand bacteriile ajung sa roada osul. 

Poti sa ai mai multa incredere in tine. Aparatul dentar este benefic pentru sanatate dar te poate ajuta si sa ai mai multa incredere in tine. Daca nu ai dintii drepti, cu siguranta ca nu iti doresti sa zambesti larg. 

In acest fel, poti ajunge sa iti pierzi increderea in tine si sa devii poate o persoana mai anxioasa. Un zambet mai frumos iti va reda increderea in tine. 

Iti poate ameliora si elocutiunea. Aparatul dentar care va corecta alinierea dintilor te va ajuta si sa scapi de anumite probleme legate de pronuntie. 

Cand ai nevoie de un aparat ortodontic?

  • Poate ca ai nevoie de un aparat ortodontic daca ti-ai pierdut dintii de lapte prea repede si cei definitivi au crescut mai greu.
  • Dintii nu sunt pozitionati asa cum trebuie.
  • Maxilarul se deplaseaza sau ai probleme legate de bruxism. Poate sa fie semnul unei probleme legate de dezvoltarea maxilarului si dintilor.
  • Daca iti musti in mod constant obrajii sau lovesti bolta palatina.
  • Esti obligat sa respiri pe gura.
  • Nu poti sa mesteci asa cum trebuie mancarea. 

Cele mai citite articole