Legile, definite si existente ca reguli scrise ce au ca scop stabilirea de relatii intre doua sau mai multe persoane precum si intre persoane si anumite institutii, organizatii, de stat si nu numai. Acestea pot fi realizate si implementate de catre persoane special desemnate in acest sens si se pot aplica unei anumite categorii de persoane iar nerespectarea sau incalcarea lor poate atrage diverse pedepse.

Legea nu reprezinta un concept nou care a luat nastere o data cu aparitia societatii moderne ci exista de foarte multi ani, inca din vremea marilor civilizatii antice, o data cu aparitia democratiei unii ar spune dar chiar si inainte de aceasta perioada. Acestea aveau rolul de le oferi cetatenilor unei natiuni roluri bine definite si indatoriri care sa aduca profit si eficienta in orice privinta. 

De la o perioada istorica la alta si de la o tara la alta, multe fiind create in timp, altele dizolvate, legile au avut caracter divers, au fost diferite si se aplicau atat in mod intern cat si extern anumitor indivizi. In ziua de azi, cand mai toate tarile au o forma de conducere democratica, multe legi au caracter universal, adica exista in mai multe regiuni si se aplica in acelasi fel dar exista de asemenea si legi specifice unui stat. 

Exista fara indoiala foarte multe legi, de a un domeniu la altul, precum cele pentru educatie, pentru sistemul de sanatate, sistemul public si tot asa si este deci destul de greu, mai ales daca acestea sufera in mod frecvent schimbari, pentru o persoana sa le poata sti pe toate si astfel, sa le respecte. Astfel, multi dintre noi ajungem ca macar o data sa incalcam o lege si sa fim nevoiti sa raspundem pentru asta, prin diverse metode. In timp ce unele pedepse sunt usoare, precum avertismente sau amenzi mici altele sunt grave sau chiar foarte grave insa incalcarea acestora de cele mai multe ori se face cu buna stiinta de catre persoana care nu le respecta, atragand in acest fel si pedepse mai aspre precum daune morale sau inchisoare. 

Cei care cunosc cel mai bine legile si ii pot sustine pe cetateni in mod independent si fara obligatii fata de stat sunt avocatii. Acestia pot reprezenta o persoana in diverse situatii, atat ca acuzat cat si ca victima, ca persoana fizica sau ca persoana juridica, de exemplu o companie. Indiferent de caz si de gravitatea acestuia, este bine sa putem cere ajutorul cuiva cu experienta si care sa ne poata oferi cele mai bune solutii. Prin faptul ca a incheiat 33 de ani de serviciu in care a avut functii in departamentul de investigatii si informatii ale Politiei Israelului, Samy Ilie ne pune la dispozitie cetatenilor romani din Israel dar si din tara cele mai bune servicii juridice pe care le poate oferi un birou de avocatura. 

Cele mai citite articole

In timpul petrecut acolo, ocupand doverse functii importante din sectorul juridic dar si de atat, acesta a reusit sa inteleaga foarte bine cum functioneaza sistemul juridic precum si institutiile de stat ale Israelului si totodata, ce legi exista, ce drepturi si libertati au cetatenii precum si persoanele straine si ce se poate face la incalcarea anumitor legi. Experienta si expertiza sa le-a fost de ajutor de-a lungul anilor de activitate ca si avocat independent multor persoane care s-au aflat si se afla inca pe teritoriul acelei tari, ca simpli turisti sau persoane care s-au stabilit acolo si chiar au obtinut si cetatenie.

Ca in orice alte domenii, si cand vine vorba de legi, chiar si cei mai atenti le pot incalca fara sa isi dea seama sau pe de alta parte, pot fi doar simple victime ale abuzului altor persoane si ajung sa fie trase la raspundere pe nedrept. Aici, in cel mai scurt timp, este nevoie de interventia unui avocat care sa sustina in mod concret si solid nevinovatia persoanei pe care o reprezinta precum si dovezi care sa arate pe cat posibil cine este cel vinovat de implicarea nevoita a acelei persoane in incalcarea legilor. 

Prezenta unui avocat este necesara pentru ca, fara acesta, este dificil pentru o persoana sa isi poata apara cazul, sa isi poata dovedi nevinovatia, in timp ce anumite drepturi ale acestuia sunt luate de catre institutiile ce pot demara anchete impotriva acestuia. In schimb, un avocat se poate supune numai legii si astfel are drept deplin de a face uz de drepturile si libertatile sale si ale clientilor pentru a-i sprijini cat mai bine cauza si gasirea adevarului. 

Au existat si exista numeroase cazuri in care  cele mai multe dovezi indica spre persoana considerata vinovata astfel incat sentinta acesteia este clara. Singura solutie este incercarea de scadere a acesteia, fie ea in timp de inchisoare, plati de daune morale si fizice sau alte mojloace stabilite de autoritatile ce au acest drept. Prin faptul ca relatia dintre un avocat si clientul sau este absolut confidentiala, orice persoana ii poate dezvalui acestuia ceea ce este nevoie si crede ca va ajuta la cazul in cauza. 

Printre domeniile in care un avocat poate reprezenta o persoane putem enumera dreptul civil, dreptul penal, dreptul muncii, dreptul adminstrativ si fiscal, dreptul comercial, dreptul medical dar si alte ramuri. Un avocat poate profesa doar intr-una din acestea sau in mai multe. Pentru a le acoperi pe toate si astfel, a putea reprezenta un numar mai mare de persoane sau o companie mare, sunt alese birourile de avocatura unde exista avocati ce le pot oferi pe toate acestea. 

Cele mai citite articole