Cand vine vorba de amenajari interioare, romanii sunt foarte pretentiosi si isi doresc cea mai buna calitate cand vine vorba de finisaje si materiale de constructii. Gresia si faianta sunt acele elemente nelipsite dintr-o locuinta din Romania, iar expertii recomanda showroom-ul GUDART – solutii originale pentru amenajari de lux, totul la preturi foarte avantajoase!

Gresia este realizata dintr-un material extraordinar, dotat cu caracteristici tehnice care o fac o alegere optima nu numai pentru usurinta in aplicare, curatare, utilizare si intretinere, dar si si mai ales pentru caracteristicile legate de rezistenta si durabilitate pentru mediu. Din acest motiv, placile de gresie sunt cea mai sigura solutie pentru podele, pereti si suprafete din arhitectura rezidentiala, comerciala si publica, atat la interior, cat si la exterior.

Usor de curatat si rezistente la umezeala, placile de gresie sunt rezistente la zgarieturi, rezistente la pete si nu necesita intretinere speciala.

Placile de gresie sunt un material hipoalergenic: fara toxine si alergeni, nu elibereaza COV sau formaldehida, nu contin PVC si sunt inerte in mod natural si rezistente la praf. Podele care sunt intotdeauna sigure. Placile de gresie sunt antiderapante si rezistente la foc si inghet, contribuind astfel la prevenirea accidentelor.

Ecologic si durabil. O pardoseala din gresie este optiunea perfecta pentru cei care doresc sa-si minimizeze impactul asupra mediului inconjurator. Placile ceramice cu masa alba imbina calitatile tehnice si estetice intr-o sinteza perfecta de frumusete si igiena, utilizare practica si durabilitate.

Virtutile placilor ceramice pentru bai si bucatarie sunt binecunoscute, dar multe dintre aceste avantaje o fac si o alegere buna pentru sufragerie. Placa ceramica este durabila si usor de intretinut. Poate face fata chiar si celor mai intense locatii cu trafic fara a prezenta prea multe urme de uzura. Scurgerile, aschiile si alte incidente nu reprezinta o problema cu conditia ca podeaua sa fie instalata corect. Iar avantajele de design sunt incontestabile: tehnicile moderne de imprimare va ofera o multitudine de optiuni estetice pentru a crea o podea care este cu adevarat unica pentru zona  de locuit. De exemplu, acum exista mozaicuri de portelan care seamana atat de mult cu lemn de esenta tare, incat veti avea probleme sa faceti diferenta.

Exista mai multe optiuni de luat in considerare atunci cand achizitionati placi ceramice:

Dimensiune: placile ceramice sunt in general vandute in patrate de 12″ x 12″, 6″ x 6″, 18″ x 18″, si 24″ x 24″, dar o tendinta in crestere, in special pentru placile de portelan, este ca piesele sa sa fie sub forma de placi dreptunghiulare concepute sa semene cu lemnul de esenta tare. 

Sfat de dimensionare: in camerele de zi mai mari, utilizati placi mai mari care sunt proportionale cu spatiul. In spatiile mai mici, placile mai mici vor oferi interes vizual, facandu-le sa para mai spatioase.

Cele mai citite articole

Modele: Deoarece pot fi imprimate cu aproape orice culoare sau imagine, placile ceramice va permit sa creati modele foarte complicate. Pot fi folosite culori vibrante, contrastante, amestecate cu diferite forme si modele pentru a construi o pardoseala care va exprima perfect gusturile.

Solid vs. mozaicuri: mozaicurile, in forma lor moderna, sunt placi ceramice asamblate in placi foarte mici de 1″ x 1″ sau 2″ x 2″. Initial, stilizarea cu placi de mozaic a fost un mijloc foarte apreciat de expresie arhitecturala, iar aceasta forma moderna de arta antica poate aduce un sentiment de stil cu adevarat unic si viu spatiului vostru.

Chenar-uri: placile contrastante pot fi taiate la dimensiune si apoi utilizate ca chenare pentru a accentua limitele exterioare ale unei camere de zi. Multe placi ceramice sunt oferite in „familii” care includ diverse placi de bordura complementare si placi perimetrale.

Placi de accent: Acestea sunt piese unice care sunt plasate ca accente sau embleme intr-o instalatie normala de pardoseala ceramica. Ele pot contine o imagine unica sau au o culoare vibranta contrastanta care impodobeste suprafata lor. Scopul este de a atrage privirea, creand un sentiment de frumusete decorativa in modelul podelei.

Piatra naturala se refera la o varietate de materiale dure care sunt extrase din munti din intreaga lume. Pentru aplicatiile de pardoseala, acestea sunt de obicei taiate in placi patrate sau dreptunghiulare si instalate ca placi ceramice. Acestea pot fi materiale foarte exotice sau cu aspect foarte obisnuit. Majoritatea (dar nu toate) sunt dure, durabile si rezistente.

Pretuita pentru culorile si caracteristicile unice, oamenii tind sa aleaga piatra adevarata in locul ceramicii fabricate. Asta si datorita calitatii sale naturale, desi aceasta distinctie se diminueaza pe masura ce producatorii perfectioneaza arta mimetismului cu ceramica. Piatra naturala, totusi, este de obicei mai scumpa, atat de cumparat, cat si de instalat, si nu necesita intretinere nici pe departe ca ceramica. Piatra naturala trebuie sigilata periodic si se va pata mai usor decat placile ceramice.

Ceramica este, de asemenea, „naturala” prin faptul ca este facuta din materiale argiloase naturale, dar sunt fabricate de oameni printr-un proces de turnare si ardere. Sunt mai durabile si mai usor de intretinut decat placile din piatra naturala, deoarece pot fi facute pentru a fi impermeabile la umezeala.

Lemnul de esenta tare si ceramica au merite similare, prin aceea ca o instalare buna, iar daca sunt bine ingrijite, pot rezista ani de zile. Ceramica moderna poate fi acum modelata si imprimata pentru a arata ca multe specii diferite de podele din lemn de esenta tare.

Cei care doresc o multime de modele si solutii in materie de gresie pot incerca showroom-ul GUDART unde gasesc solutii originale pentru amenajari de lux!

Cele mai citite articole