5 motive pentru care este recomandat sa-ti ceruiesti masina

Daca vrei ca masina ta sa straluceasca, dar sa fie si protejata in fata factorilor externi, astfel incat sa te bucuri de confortul si frumusetea ei pentru mai mult timp, trebuie sa acorzi un pic de atentie ingrijirii sale. Printre tratamentele cosmetice indicate se numara ceruirea, adica aplicarea unei protectii ceramice pe caroserie.

O protectie eficienta si durabila este data de produsele de calitate aplicate regulat. Alege o ceara auto profesionala si vei fi surprins de modul cum  va arata si cum se va mentine masina ta!

Vopseaua si caroseria sunt protejate

Aplicarea unui strat de ceara este la fel de importanta cum este crema de fata cu protectie solara in cazul oamenilor. Produsul cosmetic de uz uman are efect de lunga durata, ajutand pielea sa se mentina hidratata, sanatoasa si ferita de actiunea nociva a factorilor externi, iar ceara auto face acelasi lucru pentru masina. Produsul protejeaza vopseaua, actionand ca un scut pentru poluare, praf sau raze UV. Daca tii la masina ta, rasfat-o si pe ea asa cum te rasfeti pe tine, cu cele mai bune produse, aplicate cu un pulverizator, ori de cate ori este nevoie!

Ceara respinge murdaria si impuritatile

Este cunoscut faptul ca produsele pe baza de ceara resping impuritatile si murdaria, iar masina se mentine curata si stralucitoare pentru mai mult timp, fara sa fie nevoie sa o duci la spalatorie des. 

Aspect placut si proaspat

Cele mai citite articole

Un alt motiv pentru care merita sa ceruiesti masina este ca ea va avea un aspect placut si proaspat, ca si cum ar fi recent iesita de pe portile uzinei, indiferent ca este noua sau ca este o masina mai veche. Dupa un astfel de tratament, masina arata ca si cum ar fi acoperita de un strat de sticla, avand un efect de oglinda.

Ceara se aplica usor

Ceara se aplica imediat dupa ce masina este spalata si degresata cu alcool izopropilic sau cu alte produse, pe intreaga suprafata. Ceara auto de pe piata este potrivita, de regula, pentru toate tipurile de vopsea  si, in plus, poate fi aplicata si pe plastic sau piese de cauciuc. Ea trebuie distribuita uniform, astfel ca este necesar sa lucrezi pas cu pas, pe suprafete mici, cu atentie sa nu-ti scape niciun centimetru. Daca in unele locuri ceara este in exces, poti folosi laveta de microfibra si, cu miscari circulare, o vei redistribui pe suprafete mai mari.  

Tratament hidrofob pentru geamuri

Desi, de regula, ceara este preferata in special pentru aplicarea pe caroserie, ea este la fel de buna si pentru geamuri, de exemplu, functionand ca un tratament hidrofob. Efectul aplicarii pe geamuri va fi resimtit intr-un mod pozitiv in special in zilele ploioase, pentru ca apa nu va mai ramane pe suprafata geamului.

In mod evident, cele mai bune rezultate se obtin atunci cand masina este dusa la un atelier de detailing auto si este lasata pe mana specialistilor.  Acestia utilizeaza produse, materiale si echipamente de calitate superioara, pentru un luciu deosebit. 

Cele mai citite articole