Deși poate părea destul de simplu să cumperi un televizor, în spatele unei asemenea achiziții stă o verificare amănunțită a caracteristicilor acestui produs. Magazinele de specialitate oferă o gamă variată de televizoare pentru toate gusturile, însă este nevoie de analiză în detaliu pentru a ști din start ce specificații tehnice au și cum te poți bucura de funcționalitățile acestora. 

În rândurile următoare poți descoperi câteva dintre aspectele cele mai interesante pe care producătorii de televizoare le-au pus la dispoziția consumatorilor.

 Cum să cumperi televizorul de care ai nevoie, în funcție de caracteristicile sale

  • HD, full HD sau 4K High Definition?

Televizoarele HD (High Definition) nu mai sunt de mult un secret pentru cei care caută calitatea imaginii și perfecțiunea pe sticlă. Există 3 tipuri de televizoare cu această funcție implementată:

  • HD – Sunt cele mai cunoscute și cumpărate tipuri de televizoare. Rezoluția este de 1280 x 720 de pixeli și oferă o imagine clară și luminoasă.
  • Full HD – Cu o rezoluție mult mai mare, de 1920 x 1080 de pixeli, televizoarele full HD sunt mai costisitoare, însă prețul este justificat. Calitatea imaginii este clar îmbunătățită în comparație cu varianta mai sus amintită.
  • Ultra HD – Este același lucru cu Ultra 4K, o caracteristică relativ nou implementată, însă extrem de apreciată. Imaginea este infinit mai clară, cu detalii fine datorită rezoluției de 3840 x 2160 de pixeli.

Dacă ești în căutare de calitate mult peste medie pentru imaginea tv, poți să alegi un televizor de pe Altex.ro, nu înainte de a citi toate specificațiile tehnice care te interesează.

  • Televizorul inteligent vine cu funcții de top

Internetul face parte din activitățile zilnice ale consumatorilor casnici, iar aici intră în discuție și televizoarele “smart”. Acestea au încorporate funcția de Wi-Fi ce permite navigarea pe internet, cu ajutorul celorlalte device-uri existente în casă sau chiar pe cont propriu. Practic, poți deschide playlistul muzical pe tv, cu ajutorul platformelor dedicate sau urmări serialele preferate, dacă ai abonament pe site-urile de specialitate.

Noilor generații de televizoare nu le lipsesc această funcție de conectivitate extrem de importantă, așa că, orice tip de televizor vei alege, îl vei folosi la capacitate maximă.

  • Ce dimensiune ar trebui să aibă ecranul de televizor?

Cele mai citite articole

Pentru a înțelege care este dimensiunea ecranului, trebuie să știi că producătorii oferă informații despre diagonala acestuia. Un televizor cu diagonala de 140 de centimetri, de exemplu, este potrivit camerelor de zi, cu spațiu generos, iar poziționarea acestuia ar trebui să se facă la minim 2 metri de privitor.

Pentru dormitor se poate opta pentru televizoare HD sau Full HD cu o diagonală de 108 centimetri. Fiind o cameră mai mică, este posibil ca și spațiul dintre privitor și televizor să se micșoreze.

  • Descoperă conexiunile televizorului înainte de a-l cumpăra

Porturile HDMI sunt cele mai căutate pentru televizoarele inteligente, indiferent de rezoluție. Acestea permit conexiunea cu alte device-uri precum consolele de jocuri sau sistemele audio de înaltă performanță. Recomandarea specialiștilor este alegerea unui televizor cu porturi HDMI 2.0 pentru o viteză de bandă mai mare, dar și pentru acuratețe.

În plus, poți opta și pentru cele care au Bluetooth încorporate pentru o conexiune fără fir cu device-urile pe care le ai în casă. 

Așadar, acestea sunt câteva recomandări în privința achiziționării unui televizor modern, cu funcții inteligente, de ultima generație. Dacă sunt îndeplinite măcar câteva dintre acestea și dacă ești mulțumit de produsul pe care l-ai descoperit, atunci este clar că acesta va fi pus pe lista de electrocasnice favorite.

Sursă foto: Pexels.com

Cele mai citite articole