Camerele și microfoane spion pot fi ascunse în tot felul de locuri pentru a spiona oamenii. În majoritatea locurilor, este ilegal ca oricine să înregistreze fără a furniza o notificare adecvată, dar asta nu înseamnă că nu sunteți urmărit. Să aruncăm o privire despre cum puteți detecta aceste înregistrări.

Efectuarea unei căutări fizice

O căutare rapidă pe Google produce o comoară de dispozitive de interceptare.

Aceasta este cea mai mare amenințare cu care vă confruntați dacă discutați informații despre care cineva ar putea beneficia, fie că este vorba de secrete comerciale, informații militare sau conversații interne. Amenințarea este reală.

1. Ochii tăi sunt cel mai bun instrument de supraveghere care există. Bug-urile sau dispozitivele ascunse de înregistrare sunt concepute astfel încât să rămână discrete, dar trebuie totuși ascunse deoarece nu sunt invizibile. Luați o lanternă și căutați fire sau circuite suplimentare.

2. Investigați detectoarele de fum și diferite dispozitive electronice. Camerele de supraveghere având dimensiuni nanometrice pot fi păstrate ascunse în interiorul dispozitivelor care necesită energie electrică precum un detector de fum. Aduceți detectorul de fum din tavan și căutați o cameră sau un microfon în interior. Verificați lămpile, difuzoarele și alte dispozitive.

Cele mai citite articole

3. Căutați decorațiuni care sunt deplasate sau par ciudate. Cel mai obișnuit mod de a ascunde un aparat de fotografiat sau un microfon într-o cameră este plasându-l în ceva discret, cum ar fi o vază de flori sau un ursuleț de pluș sau ceva care rămâne întotdeauna în cameră. Uită-te la decorațiunile tale suspecte, cum ar fi lentilele vizibile sau suprafețele sticloase care pot indica camere ascunse.

4. Căutați fire speciale care nu duc nicăieri. Există unele dispozitive de supraveghere utilizate pentru o perioadă scurtă de timp și necesită o anumită sursă de alimentare. Verificați priza de curent și dispozitivele electronice pentru a găsi fire care duc în lucruri care nu au nevoie de niciun fel de energie sau cabluri pe care nu le amintiți.

Ascultați cu atenție orice interferență atunci când sunteți în apel. Microfoanele și camerele ascunse tind să creeze un câmp electromagnetic deoarece transferă date. Când efectuați un apel folosind telefonul mobil, faceți o plimbare prin zonă în timp ce vorbiți. Dacă bănuiți că vreun clic, bâzâit  pe telefon, poate fi un semnal că ați intrat într-un câmp în care ar putea locui orice dispozitiv de supraveghere.

Folosiți un smartphone sau o cameră digitală pentru a căuta lumini infraroșii. Multe camere digitale și smartphone-uri au capacitatea de a vedea lumina infraroșie pe care ochiul liber nu o poate observa, care poate fi utilizată în scopuri de înregistrare. Scanați camera în jurul zonei și verificați prin afișaj dacă există blițuri sau surse de lumină neprevăzute care ar putea indica o cameră ascunsă.

Există multe tipuri de gadgeturi spion. Aceste dispozitive sunt concepute pentru a colecta informații care vă pot compromite confidențialitatea. Gadgeturile spion pot fi complexe sau foarte simple; pot fi, de asemenea, foarte scumpe sau mai ieftine. Dispozitivele de spionaj au evoluat pe măsură ce tehnologia a evoluat și au devenit mai mici ca dimensiune. Și aceste dispozitive de spionaj folosesc adesea Bluetooth, Wi-Fi sau rețeaua celulară pentru a împinge informațiile către ascultător.

Cele mai citite articole