Cercetatorii americani au reusit sa creeze pentru prima oara in laborator embrioni de maimute. In acest fel se pot obtine celule stem, care se pot diferentia in orice celula din corp, ceea ce inseamna ca descoperirea reprezinta un avans terapeutic foarte important. Unii oameni de stiinta privesc problema si din alt punct de vedere, sustinand ca aceasta descoperire va reduce foarte mult retinerile legate de clonarea umana, mai ales ca se poate folosi acelasi procedeu pentru a obtine embrioni umani. Incercarile de a clona embrioni umani pentru scopuri stiintifice si terapeutice au intalnit pana acum obstacole tehnice, dar au declansat si numeroase controverse. Noua tehnica, asemanatoare celei folosite la oaia Dolly, poate sa revolutioneze clonarea, dand posibilitatea expertilor sa trasforme ovulele umane in embrioni clonati. Maimuta folosita pentru clonarea embrionilor face parte din specia macaco rhesus si are 10 ani. Cercetatorii au reusit sa extraga celule din embrionii creati, pe care le-au transformat apoi in laborator in celule cardiace si neuronale. Specialistii sunt de acord ca acesta este avansul pe care cu totii il asteptam, pentru ca pana acum exista s enzatia unei bariere de neclintit inspre crearea embrionilor clonati de la primate adulte.


Au incercat si nasterea unei clone


 Cercetatorii au incercat sa implanteze aproximativ o suta de embrioane clonate in uterele a 50 de femele de macaco, dar nu au reusit nicio nastere. Ei sustin ca nu este vorba decat despre ghinion, pentru ca pentru a o creea pe Dolly, primul mamifer adult clonat, a fost nevoie de 277 de incercari. Acest experiment a fost coodonat de Shoukhrat Mitalipov, cercetatorde origine  rusa din cadrul Centrului National pentru Investigarea Primatelor din Beaverton, SUA. Acesta a colaborat cu oameni de stiinta chinezi. Mitalipov a introdus o noua metoda de manipulare a ovulelor, prin extragerea nucleului unui ovul nefecundat si introducerea in locul lui a unei celule mature extrasa din pielea unei maimute adulte. Potrivit lui Don Wolf, presedintele Centrului de Investigare din Beaverton, acest nou procedeu se bazeaza pe o tehnica microscopica ce nu utilizeaza nici razele ultraviolete, nici vopsele, care se pare ca dauneaza ovulelor.

1 Comentariu

 • Claudia Klein
  Posted iunie 4, 2020 3:14 pm 0Likes

  Bună ziua și Bine ați venit la Spotcap Global Loan Services, numele meu este Claudia Klein, sunt creditor și, de asemenea, consultant în domeniul împrumuturilor.

  Aveți mare nevoie de consolidare financiară? aveți nevoie de un împrumut pentru diverse scopuri? dacă răspunsul dvs. este da, vă sfătuiesc să contactați firma mea prin | spotcapglobalservices@gmail.com | sau ne trimiteți un mesaj pe WhatsApp: +4915758108767 | și să aveți un împrumut în contul dvs. în termen de 24 de ore, deoarece oferim servicii excelente de împrumut în toată lumea.

  Oferim tot felul de servicii de împrumut (împrumut personal, împrumut de afaceri și multe altele), oferim atât împrumuturi pe termen lung, cât și pe termen scurt și, de asemenea, puteți împrumuta până la 15 milioane de euro. Compania mea vă va ajuta să atingeți o varietate de obiective cu o gamă largă de produse de împrumut.

  Știm că obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au o problemă financiară și au nevoie de soluție, o mulțime de oameni le este atât de dificil să obțină împrumuturi de capitaluri de la băncile locale sau de la alte instituții financiare din cauza interesului ridicat rata, garanția insuficientă, raportul datoriei / veniturile, scorul creditului scăzut sau orice alte motive.

  Nu mai există timp de așteptare sau vizite stresante la bancă Serviciul nostru este disponibil 24/7 – puteți obține un împrumut și completați tranzacțiile ori de câte ori doriți.

  Oferim servicii de împrumut 24 de ore la nivel mondial. Pentru întrebări / întrebări? – Trimiteți un e-mail către | spotcapglobalservices@gmail.com | sau ne trimiteți un mesaj pe WhatsApp: +4915758108767 | & Primește un răspuns într-o clipă.

  Familia, prietenii și colegii dvs. nu trebuie să știm că sunteți în bani, trebuie doar să ne scrieți și veți primi un împrumut.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!