Suntem obișnuiți cu vederea unor angajați de supermarket care acționează cu diverse modele de marcatoare preț pe ambalajele produselor alimentare sau nealimentare.

Deși acum este o frenezie în colectarea selectivă a materialelor reciclabile, chiar și noi când cumpărăm ceva online, de obicei ne pricopsim cu una sau multe cutii de carton de dimensiuni și forme diferite.

Unii dintre noi încă le aruncă la ghenă, alți mai conștiincioși le pun în recipientele imense de colectare deșeuri (dacă primăria le-a amplasat în zona unde stăm), alții se păstrează și înghesuie în ele legume sau chiar stochează lucruri vechi.

Cu puțină creativitate se pot însă și niște găsi utilizări mult mai bune și chiar neobișnuite pentru aceste cutii de carton care economisesc în casă spațiu, timp și bani din bugetul familiei.

Iată în continuare doar câteva dintre acestea:

1. Depozitarea lucrurilor mici pe care le folosim cotidian

Depozitarea lucrurilor se poate face nu numai practic, ci și frumos, cu ajutorul unor cutii de carton frumos decorate cu autocolant, dantelă, sfoară, bucăți de voal, paiete, mărgele. De exemplu, pot fi folosite pe post de coșuri pentru depozitat haine ce urmează a fi spălate, cărți și reviste, jucării lego.

2. Căsuță de joacă pentru copii

Cele mai citite articole

Copiilor le place să construiască colibe și palate din orice. Dacă ai niște cutii mari de la o ladă frigorifică ori o combină, de la un televizor, un aragaz sau alt obiect electrocasnic ce a venit într-o cutie din carton dur, de ce să nu le dai prilejul celor mici ca să-și pună imaginația la contribuție și să construiască un loc de refugiu pentru lumea lor de basm. Cu lipici, autocolant, benzi de lipit, acuarele sau culori acrilice, bucăți de polistiren etc. poate ieși ceva fantastic dintr-una sau mai multe astfel de cutii de carton!

3. Separatoare pentru sertare

Pentru a avea întotdeauna ordine pe rafturile și sertarele dulapului, puteți face separatoare din cutiuțe de carton. Puteți găsi simplu idei în acest sens pe YouTube!

4. Proiector pentru smartphone

Nu te-ai săturat să vezi fotografiile din telefon sau să urmăriți emisiuni TV pe un display minuscul? Se poate realiza un proiector pentru un smartphone foarte ingenios dintr-o cutie obișnuită de carton și o lupă. Rezultatul este uimitor!

5. Fotbal de masă pentru jucat în familie

Ți-ai dorit vreodată ca să ai un joc de fotbal pentru masă, dar ar fi ocupat prea mult spațiu? Încercați să faci un teren de fotbal în miniatură într-o cutie de carton de la noul televizor pe care l-au cumpărat. S-ar putea să te încânte rezultatul!

6. Hamac pentru pisici

Pisica ta va fi fericită cu un hamac pus într-o cutie înalte din carton tare. Va avea intimitate și confort. De acolo, se va legăna în timp ce va supraveghe tot ce mișcă în casă. Nu de alta, dar știi și tu ce se spune: nu noi suntem stăpânii pisicilor, ci ele sunt stăpânele noastre (nu degeaba se zice să sunt trimise ca spioni ai unei civilizații extraterestre pe Terra!)

Cele mai citite articole