Utilaje agricole – Pulverizator Tempo Ultra Isotronic

Aproximativ o treime din toate costurile din ciclul de cultivare a cerealelor si a culturilor se incadreaza in lucrarea solului. Beneficiul utilajelor agricole de noua generatie consta in costul combustibilului si al lubrifiantilor. 

Intr-un efort de a reduce costurile, fermierii au inceput sa dea preferinta utilajelor agricole mai versatile, care pot efectua mai multe operatiuni simultan intr-o singura trecere. Cultivatoarele universale nu sunt doar utilaje agricole combinate. Acestea fac posibila efectuarea unei game  intregi de operatiuni de prelucrare a solului.

Pulverizator Tempo Ultra Isotronic – controlul utilajului

Maschio Gaspardo a lansat noul pulverizator montat Tempo Ultra Isotronic, care este potrivit pentru fermele medii si mari, avand un volum de 1600 si 2000 de litri cu un brat de 21, 24, 27 sau 28 de metri. 

Controlul utilajului se realizeaza datorita tehnolgiei Isotronic, care permite utilizatorului sa il controleze folosind unitatea ISOBUS, atat de la tractor, cat si de la unitatea Touch 800 furnizata de producatorul italian. 

Software-ul simplu iti permite sa modifici setarile hidraulice pentru adaptarea individuala. Caracteristica de control a sectiunilor permite controlul automat, pentru a evita dublarea sau supradozarea care ar putea compromite germinarea si dezvoltarea culturilor tratate.

Cele mai citite articole

Caracteristica principala a lui Tempo Ultra Isotronic este posibilitatea de a alege intre panoul de control manual M-Panel si panoul de control electronic E-Panel situat in spatele usii laterale (controlat prin supape electrice). 

Acest lucru iti permite sa alegi o lucrare completa sau un ciclu partial (fara intoarcerea in rezervorul principal), curatarea filtrului, umplerea automata a rezervorului principal, amestecarea proportionala cu capacitatea rezervorului, controlul functionarii, monitorizarea si intretinerea. Poate fi controlat si din cabina folosind terminalul ISOBUS.

Design tija

Bratul de pulverizare ALA 400 este disponibil cu o latime de lucru de 21, 24, 27 sau 28 de metri. Este fabricat din otel de inalta rezistenta, ceea ce garanteaza o combinatie excelenta de fiabilitate si greutate redusa. 

Capetele bratului sunt din aluminiu, iar bratul continua sa se miste in toate planurile, in cazul in care loveste accidental un obstacol la intoarcerea la capatul campului. Amprenta totala la sol a fost redusa la 2,40 metri pentru o calatorie sigura pe drum. Noua suspensie a bratului cu pendul dublu, combinata cu sistemul anti-batai, asigura stabilitate maxima a bratului chiar si pe terenuri denivelate. 

Functii ISOBUS

Datorita unitatii ISOBUS Maschio Gaspardo, Tempo Ultra Isotronic poate profita de functii importante precum AUX-N. Aceasta caracteristica permite controlul practic al sistemului Oildrive cu un joystick, facand controlul miscarilor bratului mai rapid si mai intuitiv. 

ISOBUS permite, de asemenea, utilizarea caracteristicilor de baza ale agriculturii de precizie, cum ar fi TC-GEO, TC-VAR (modularea automata a dozei) si TC-SC (oprire automata a sectiunii). In acest fel, se pot importa carduri de recomandare pentru a aplica doza corecta in functie de nevoile culturilor. 

Cele mai citite articole