Mersul pe bicicletă poate părea periculos, mai ales în centrele orașelor, unde mașinile domină drumurile. Chiar dacă mersul pe bicicletă poate părea intimidant la început, există o mulțime de motive pentru care ar trebui să încerci. Mersul pe bicicletă este excelent pentru sănătate – mai ales dacă încerci să pierzi în greutate sau să devii mai tonifiat și mai definit.

 Iată trei motive pentru care ar trebui să începi să mergi cu bicicleta astăzi.

Ciclismul este o modalitate excelentă de a te menține în formă și sănătos

Ciclismul este o modalitate excelentă de a te menține sănătos și în formă. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a pierde în greutate și de a te tonifia, chiar dacă ești la început de drum. Spre deosebire de alte forme de exerciții fizice cu impact redus, cum ar fi înotul, vei deveni de fapt mai puternic, mai în formă și vei construi mușchi cu ajutorul ciclismului regulat. Ciclismul este deosebit de benefic pentru pierderea în greutate, deoarece vei folosi mai multe calorii decât ai face-o dacă ai merge, de exemplu, pe jos. În medie, poți arde în jur de 350 de calorii pe oră mergând cu bicicleta într-un ritm moderat, ceea ce echivalează cu o alergare în ritm lent timp de 90 de minute. Dacă pedalezi în pantă sau foarte repede, vei arde și mai multe calorii. De asemenea, mersul pe bicicletă poate reduce riscul diferitelor boli, cum ar fi diabetul și bolile de inimă, precum și riscul de a suferi de anumite tipuri de cancer. S-a demonstrat chiar că mersul regulat cu bicicleta reduce riscul de deces prematur cu 40% și poate chiar să îți îmbunătățească starea de spirit, să reducă stresul și să îți îmbunătățească calitatea somnului. Mersul pe bicicletă este excelent pentru sănătatea cardiovasculară, deoarece îți pune inima în mișcare și te ajută să îți dezvolți rezistența.

Ciclismul este ieftin și convenabil

Cele mai citite articole

Ciclismul este excelent pentru a economisi bani și pentru a fi ecologic. Nu numai atât, dar este și comod, deoarece poți ajunge de la punctul A la B rapid și ușor. Nici măcar nu trebuie să investești într-o bicicletă de lux – o bicicletă ieftină dintr-un magazin biciclete bucurești este suficientă. Iar dacă ești îngrijorat de siguranță, mersul în grup te poate face să te simți mult mai în siguranță. Din punct de vedere al costurilor, poți economisi peste 50.000 lei anual în comparație cu șofatul. Dacă îți cumperi o bicicletă din BikeXcs magazin biciclete, poți lua un model decent cu 2000 – 3000 lei. Dacă te deplasezi cu mașina, va trebui să iei în calcul costul combustibilului, taxa de drum și parcarea. De asemenea, mersul pe bicicletă este mai bun pentru mediu – vei ajuta planeta prin reducerea amprentei de carbon. Poți ajuta și mai mult mediul înconjurător mergând cu bicicleta la serviciu sau chiar în timpul pauzei de masă. Te va ajuta să devii activ, să te menții în formă și chiar să îți îmbunătățești productivitatea la locul de muncă. De asemenea, te poți simți bine că îi ajuți pe alții prin reducerea poluării.

Ciclismul este mai sigur decât crezi

Mersul pe bicicletă poate fi periculos, dar este important să știi cum să te menții în siguranță și să menții un risc scăzut de accidentare. Dacă ai de gând să te plimbi cu bicicleta într-un oraș, evită orele de vârf și optează pentru drumuri mai liniștite ori de câte ori este posibil. De asemenea, poți folosi lumini pe bicicletă în orice moment, chiar și în timpul zilei când este soare, pentru a te face vizibil în trafic. De asemenea, poți lua unele măsuri de precauție atunci când cumperi o bicicletă dintr-un magazin biciclete sau când o repari. Evită una cu o șa de curse și încearc-o întotdeauna înainte de a o cumpăra. Asigură-te că ghidonul este la înălțimea potrivită și că șaua este confortabilă. Ar trebui să te poți așeza pe șa și să poți pune ambele picioare pe sol cu o poziție corectă. Este important să conduci cu o postură corectă, deoarece îți va proteja articulațiile, coloana vertebrală și spatele.

Ciclismul este o modalitate excelentă de a te menține sănătos și în formă. Pe lângă că are o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta fizică și mentală, este ieftin și ajută la protejarea mediului.

Cele mai citite articole