Proteza mobilizabilă este folosită în cadrul tratamentului restaurator clasic, adresându-se pacienților care și-au pierdut aproape toți dinții de pe arcada dentară. Cu toate acestea, #LifeDentist-ii vin în ajutorul acestor pacienți cu tratamente moderne, care asigură realizarea dinților ficși în doar 24 de ore! 

Clinica stomatologică Life Dental Spa din Iași și-a deschis porțile, echipa de medici profesioniști fiind pregătiți să asigure pacienților consultații realizate cu ajutorul camerei intraorale, planuri de tratament bine puse la punct și proceduri ultramoderne realizate cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație a laserului dentar. 

Cine poate beneficia de dinți ficși în doar 24 de ore?

Procedura de obținere a dinților ficși în doar 24 de ore are la bază sistemul Fast&Fixed, ce constă într-un întreg protocol de inserare a implanturilor dentare în aceeași ședință în care se atașează și lucrarea protetică provizorie de acestea. 

Astfel, pacienții beneficiază, într-o singură zi, de o restaurare complet nouă, eficientă, care să asigure funcționalitate și estetică la cel mai înalt nivel!

Pacienții care pot opta pentru sistemul Fast&Fixed și-au pierdut aproape toți dinții de pe ambele arcadele dentare din variate motive, cele mai des întâlnite fiind:

 • Boală parodontală avansată, dinții fiind mult prea mobili pentru a putea fi menținuți pe arcadă 
 • Procese infecțioase complicate la nivelul vârfului rădăcinii, situație în care dinții nu mai pot beneficia de un tratament conservator, care să îi mențină pe arcadă 
 • Fracturi dentare grave obținute în urma unor traumatisme 
 • Dinții restanți pe arcadă sunt sub forma unor resturi radiculare irecuperabile, conținute în osul alveolar 

Indiferent de motive, pacienții care nu mai prezintă suficienți dinți pe arcadă pentru a susține o punte dentară clasică, pot opta, la îndrumarea medicului specialist din clinica stomatologică Life Dental Spa Iași, pentru sistemul Fast&Fixed de dinți ficși în doar 24 de ore!

Uită de proteza mobilizabilă! 

Cele mai citite articole

Motivul principal pentru care purtătorii de proteză mobilizabilă se prezintă la cabinetul stomatologic din Iași sunt:

 • Disconfortul accentuat produs de proteză în timpul purtarii acesteia
 • Imposibilitatea de a mesteca alimentele corespunzător cu proteza mobilizabilă
 • Aspectul protezei se modifică permanent, aceasta devenind din ce în ce mai inestetică 
 • Dorința de un tratament nou, modern, inovator, care să asigure rezultate pe termen lung 
 • Afectarea încrederii de sine și a relațiilor cu cei din jur 

În cazul în care pacienții care și-au pierdut aproape toți dinții de pe arcadă vor să opteze pentru sistemul Fast&Fixed, aceștia trebuie să urmeze următorii pași:

 1. Programarea unei consultații ce se realizează cu ajutorul camerei intraorale în cabinetul stomatologic din Iași, unde medicul specialist în implantologie evaluează statusul oral și aprobă că procedura Fast&Fixed poate fi realizată
 2. Efectuarea unor examene radiologice de tipul CT si OPG – computer tomograf si ortopantomogramă
 3. Efectuarea unor analize suplimentare, în cazul în care medicul specialist #LifeDentist din clinica stomatologică Life Dental Spa consideră că e necesar 
 4. Tratarea eventualelor afecțiuni prezente la nivelul cavității orale care ar putea pune în pericol reușita procedurii Fast&Fixed – de exemplu, inflamația gingivală 

Astfel, dacă totul este în regulă, pacientul poate avea parte de dinți ficși într-o singură zi. În funcție de situația clinică, sistemul Fast&Fixed presupune:

 • Inserarea unui număr de 6 implanturi dentare la nivelul oaselor maxilare, pe arcada superioară
 • Inserarea unui număr de 4 implanturi dentare, la nivelul mandibulei pe arcada inferioară 

În urma inserării implanturilor dentare la nivelul osului alveolar, medicul specialist #LifeDentist poate recurge și la utilizarea terapiei laser cu rol adjuvant, pentru a asigura o regenerare rapidă și eficientă, sterilizând țesuturile la nivelul cărora s-a intervenit. 

În continuare, în aceeași zi, pe implanturile dentare abia inserate va fi așezată lucrarea protetică provizorie, fixă, care va restaura funcționalitatea și fizionomia pacientului edentat.

Lucrarea protetică provizorie va juca un rol esențial în redarea unui zâmbet armonios pe parcursul următoarelor șase luni, timp în care se va produce procesul de osteintegrare – se vor forma legături între osul alveolar și implant, acestea integrându-se la nivelul organismului. 

După aproximativ jumătate de an, pacientul se prezintă din nou la cabinetul stomatologic din Iași. 

În cadrul acestei vizite, #LifeDentist-ul specialist în implantologie poate evalua reușita osteointegrării. Dacă totul a decurs conform planului, urmează ca lucrarea protetică provizorie să fie înlocuită cu cea definitivă, confecționată din materiale fizionomice, de foarte bună calitate și biocompatibile, cele mai cunoscute fiind ceramica sau zirconiul. 

Alege Life Dental Spa Iași și bucură-te de cele mai moderne proceduri chirurgicale care asigură dinți ficși în doar 24 de ore!

Cele mai citite articole