Tu cunosti cele 5 criterii de stiut cand inchiriezi proprietati comerciale?

Pentru toti acei proprietari de afaceri care iau in calcul inchirierea unor  spatii industriale de depozitare, poate fi dificil de luat o decizie daca nu stiu de unde sa inceapa. Nu este intotdeauna vorba de a gasi locatia perfecta, dar multe dintre micile detalii trebuie, de asemenea, sa se alinieze nevoilor afacerii.

Iata cateva lucruri de luat in considerare daca doresti sa inchiriezi un spatiu:

Tine cont de nevoile fizice

Nevoile de spatiu fizic sunt printre primele considerente de care trebuie sa tii cont cand inchiriezi o proprietate industriala. Astfel, trebuie sa ai o idee clara despre ce operatiuni vor avea loc acolo  si a ceea ce cauta sa iasa din aceasta investitie. Proprietatile industriale sunt utilizate pentru orice, de la vanzare cu amanuntul la depozitare, fiecare spatiu in parte avand caracteristici diferite pentru a functiona bine in scopul propus.

Puterea

Cele mai citite articole

Stiind ca nevoile de echipament pot fi diferite pentru producatori fata de comerciantii cu amanuntul, cunoasterea capabilitatilor instalatiei din perspectiva nevoilor electrice este esentiala.

Voltajul

A intelege care este tensiunea disponibile in proprietate, poate fi un lucru esential. Mai jos este o prezentare rapida a dimensiunilor si capacitatilor de tensiune pentru fiecare.

  • 110V: se gaseste de obicei in proprietati industriale flexible si in unitati industriale mici
  • 208 V: acest sistem de tensiune poate fi gasit in sisteme trifazice sau monofazice. De asemenea, are o putere mai scazuta, de aceea este cel mai adesea folosit pentru a alimenta echipamente mici, cu energie mai mica.
  • 480 V: acest nivel de tensiune poate fi gasit la sistemele trifazice, care asigura o putere de peste 2 ori mai mare pe aceladi curent, comparative cu 2058V. Pentru afacerile ce necesita echipamente cu energie mare, aceasta ar fi cea mai buna alegere.

Depozitarea exterioara

Accesul la un spatiu de depozitare extern este, de asemenea, ceva de care trebuie sa tii cont. In general, spatiul de stocare exterior este o utilizare reglementata si poate fi reprezentat de spatii deschise sau securizate. Depozitarea exterioara este utila pentru o varietate de lucruri: de la o companie de servicii care trebuie sa stocheze vehicule ale unei companii la un producator care stocheaza materii prime  utilizate pentru realizarea marfurilor finite.

Cerinte de incarcare

In general, toate tipurile de companii care doresc sa inchirieze spatii de depozitare in Cluj trebuie sa aiba acces pentru camioane, astfel incat sa poate descarca materialele de productie si pentru a incarca produsele pentru transport si distributie catre clienti. Dar tipul de zona de incarcare poate varia, caci exista 2 tipuri de incarcare:

  • Pentru afacerile care pot avea nevoie doar de camioane mici pentru a-si livra produsul la nivel local, este posibil sa fie acceptata o usa de incarcare care se afla la nivelul strazii.
  • Pentru intreprinderile care ai putea avea nevoie de semicamioane, inaltimea de andocare de cel putin 48 cm de la nivelul solului pana la podeaua depozitului este standard.

Cele mai citite articole