Alegerea așternuturilor pentru pat constituie o misiune ce nu este deloc simplă. Pentru că, dincolo de textura materialului, de tipul acestuia, de design și calitate ori preț, contează foarte mult anotimpul căruia îi sunt destinate lenjeriile de pat. Achiziționarea acestora în mod necorespunzător poate conduce la apariția unor probleme de sănătate a pielii (iritații, mâncărimi, alergii). De aceea, fiecare piesă de lenjerie de pat trebuie achiziționată ținându-se cont și de sezonul în care va fi utilizată:

Primăvara înseamnă schimbare!

Așa că este timpul să renunți la lenjeriile groase pe care le-ai folosit în timpul iernii. Este timpul pentru așternuturi în tonuri pastelate, cu nuanțe vesele și imprimeuri. Cea mai sigură alegere este cea a unei lenjerii de pat simplă, în culoarea alb pe partea de baza și tonuri pastelate pe partea superioară. Desigur, în privința materialelor, mătasea, cașmirul, lâna și inul sunt în topul alegerilor. Poți merge pe ideea unui mixt de culori în aceleași nuanțe (roz, crem sau nude) între așternut, husa de plapumă și fețele de pernă. Pentru cei îndrăzneți, o lenjerie de pat ușor creponată îi poate scoate din zona de confort vizual.

Vara trebuie să rimeze cu odihnă într-un mediu confortabil și relaxat!

Cuvântul de bază în timpul verii este confort. Nivelul de transpirație din cauza temperaturilor mult peste medie creează un mediu umed în dormitor. Lenjeria de pat trebuie să dispună de o capacitate de absorbție bună și să aibă o ventilație cât mai ridicată. În acest sens, cele mai inspirate alegeri sunt cele din gama inului, bumbacului și fibrelor naturale din bambus. În privința nuanțelor, specialiștii recomandă tonurile verde crud și piersică. Modelele cele mai bine tolerate în această perioadă a anului sunt cele cu imprimeuri florale. Se promovează intens așternuturile eco și care oferă posibilitatea de reglare a temperaturii corpului în timpul somnului.

Toamna se numără oile!

Cele mai citite articole

Fiindcă este un anotimp de tranziție (de la cald la rece), așternutul de pat trebuie să fie unul care să ofere câte ceva din ambele sezoane. Așa că, opțiunea cea mai la îndemână este lâna. Materialul este unul ușor în privința greutății și este foarte aerisit. Este bine tolerat de corp și oferă un nivel de izolare foarte ridicat în timpul nopților din ce în ce mai reci. Nu trebuie uitat nici bumbacul sau inul, care rămân niște alegeri sigure și-n anotimpul acesta (mai ales că toamna a devenit din ce în ce mai călduroasă).

Iar dacă este vorba de toamnă, aceasta trebuie să se reflecte și în modelele și designul lenjeriilor destinate paturilor noastre. Tonurile ruginii, imprimeurile cu frunze, nuanțele de galben ca muștarul, portocală coaptă și verde ca mușchiul de copac vor ajuta la crearea unei atmosfere confortabile. Pentru un aspect mai bogat al patului, adaugă câteva pernuțe cu modele jucăușe!

Iarna este anotimpul fanteziilor!

Evită să alegi lenjerii de pat care să te supraîncălzească în timpul nopții. Chiar dacă așternuturile bogate în bumbac și cele confecționate din poliester sunt opțiuni considerate sigure, mergi pe așternuturile din flanel. Sunt călduroase, dar sunt și confortabile și ușoare în același timp. Alte opțiuni pentru iarnă sunt lenjeriile de pat din catifea și in, care sunt comode. În privința nuanțelor, culorile ușor vibrante sunt preferate pentru a alunga monotonia. Desigur, în luna Decembrie, roșul este culoarea predominantă în orice locuință.

Indiferent de alegerea ta, nu uita că lenjeria de pat să exprime o parte din personalitate. Așa că, alege întotdeauna un așternut de calitate și care să te reprezinte!

Sursă: Magazin online lenjerii de pat – Domi-tex.com

Cele mai citite articole