Lucrul minunat despre design este că ai ocazia să explorezi o gamă de spații diferite. Este puțin probabil ca oricare două să fie la fel, deci abordarea fiecărui proiect va fi probabil diferită. Un spațiu unic care trebuie proiectat într-un mod special sunt construcții industriale.

Scopul ar trebui să fie să ne gândim la modul în care zona va fi utilizată și să asigure funcționalitate, precum și un aspect atractiv. În această notă, iată câteva sfaturi de top pentru proiectarea spațiilor industriale.

Întreprinderile industriale vor avea probabil nevoie de mai mult spațiu decât ți-ai putea imagina. Aceștia își pot petrece majoritatea zilelor găurind, tăind, transportând și asamblând, așa că au nevoie de spațiu pentru astfel de sarcini.

Când planificați orice proiectare, asigurați-vă că luați în considerare acest lucru. Căutați modalități de a maximiza spațiul și asigurați-vă că reduceți riscul de accidente.

Orice spațiu industrial va avea tone de articole care necesită depozitare. Ar putea fi orice, de la materialele pe care le folosesc pentru a fabrica până la echipamentul robust pe care îl folosesc în procesul de producție.

În plus, va trebui să creați spațiu pentru gestionarea deșeurilor și reciclarea produselor, inclusiv pentru securizarea materialelor reciclabile pe care afacerea le va folosi și transporta .

Cele mai citite articole

Pardoselile sunt un alt factor pe care doriți să ia în considerare la proiectarea unui spațiu industrial.  Amintiți-vă că sănătatea și siguranța este un important aspect pentru companii.

·   Podele de beton lustruit : Betonul poate fi una dintre cele mai viabile opțiuni dacă doriți o alegere sigură pentru spațiul industrial.

·   O altă opțiune ar fi podele din lemn de esență tare, dar aceasta este o opțiune relativ scumpă. Cu toate acestea, este una dintre cele mai bune opțiuni pentru zonele cu trafic intens, deoarece este inerent puternică și traficul nu ar trebui să o afecteze cu ușurință. În plus, podelele din lemn de esență tare sunt ideale, deoarece sunt ușor de instalat și de curățat

·   Podele din vinil: dacă doriți o opțiune mai accesibilă, atunci pardoselile de vinil sunt mai ieftine decât lemnul de esență tare, în cele mai multe cazuri. Instalarea este, de asemenea, mai ușoară, ceea ce înseamnă că puteți plăti mai puțin din costurile forței de muncă. În plus, pardoseala din vinil este disponibilă și într-o varietate de culori și texturi.

În majoritatea cazurilor, podelele clădirilor industriale cu un singur etaj sunt utilizate pentru vehicule, utilaje grele și sisteme de rafturi. Acestea sunt proiectate pentru a suporta sarcini grele și trebuie să fie „plate”. Încărcările concentrate datorate vehiculelor, mașinilor, rafturilor și containerelor trebuie luate în considerare.

Proiectarea spațiilor industriale nu trebuie să fie plictisitoare, dar va necesita mai multă gândire și proiectare. Gândiți-vă la nevoile clientului dvs. atunci când proiectați și, de asemenea, faceți din acesta un loc în care lucrătorii vor fi fericiți să vină în fiecare zi.

Cele mai citite articole