Numele Zanzibar rezoneaza, intriga, starneste curiozitatea calatorilor. Unde este insula asta? Ce are de oferit? La ce sa te astepti de la o excursie la Zanzibar?

Situat in largul coastei Tanzaniei, Arhipelagul Zanzibar este un adevarat paradis pierdut. Marcata de natura superba, plaje curate si un mix cultural puternic cu puternice influente orientale, aceasta destinatie a reusit sa-si pastreze tot farmecul autentic. Combinand relaxarea, scuba diving si vizitele culturale, arhipelagul, format din mici insule, precum Pemba sau Mnemba, este o destinatie ideala pentru a cumpara un charter Zanzibar si a avea o experienta relaxanta si de neuitat. 

Zanzibar este si extensia ideala dupa un safari in Tanzania. Daca nu cunosti Zanzibar deloc si nu ai idee ce ati putea face acolo, citeste fara intarziere aceasta pagina si motivele bune pentru a merge in Zanzibar… Sperand sa te faca sa visezi si sa te faca sa zbori pe aceasta insula fermecatoare in largul coastei Africii de Sud…

De ce sa alegi Zanzibar?

La 6° latitudine, chiar la sud de ecuator, arhipelagul Zanzibar se afla in fata continentului Tanzaniei. Este scaldat la vest de Canalul Mozambic si la est de Oceanul Indian. Este alcatuit din cateva sute de insule si insulite, inclusiv Pemba, Mafia si Unguja, insula principala, cunoscuta in mod obisnuit ca Zanzibar.

Descoperirea Zanzibarului inseamna a face o calatorie in Africa, in Oceanul Indian, in inima culturii Swahili si in universul sultanilor de altadata. Alternativ, insula persana, capitala Omani, punctul comercial portughez si swahili, insula Sultan Zanzibar reprezinta toate aceste civilizatii simultan.

Cele mai citite articole

Uita pentru un moment de Mauritius, Seychelles sau Maldive: in Zanzibar, calatorii se pot relaxa bineinteles pe plajele cu nisip alb inconjurate de palmieri de cocos, dar nu se poate planifica un sejur in Zanzibar fara a intelege arhitectura orasului vechi Zanzibar, fondat de persii din Zanzibar. 

Este primul oras african care a fost construit din piatra, de unde si numele Stone Town. De-a lungul secolelor, insula a fost ocupata de portughezi, anexata de sultanul Omanului, preluata de englezi (care au venit cu indienii) inainte de a-si castiga independenta. Din 1964, Zanzibar se bucura de un regim semi-autonom in cadrul Republicii Unite Tanzania. Fiecare dintre ocupantii sai si-au lasat amprenta si toate aceste bogatii arhitecturale se impletesc pe aleile decrepite ale orasului vechi cu farmecul sau pitoresc.

Zanzibar este, de asemenea, miros de cuisoare, vanilie sau cardamom, un sanctuar marin protejat, sate de pescari autentice si o dezvoltare turistica masurata care asigura o schimbare totala a decorului intr-o atmosfera delicioasa nonsala.

Cand s-au inceput crearea de excursii personalizate in Zanzibar in 2003, insula era inca aproape virgina. De atunci, au sosit charterele, anumite coaste au fost invadate de constructii excesive si lanturi hoteliere internationale care s-au stabilit in Zanzibar intr-un mod destul de anarhic. Acum poti si tu cere oferta personalizata pentru Zanzibar!

Spre deosebire de turismul de masa, poti sa descoperi satele si plajele care au ramas autentice, sa explorezi Zanzibar intr-un ritm bland, sa explorezi mai multe fatete ale insulei in timpul unui sejur combinat pentru a simt adevaratul suflet al Zanzibarului.

Cele mai citite articole