Se poate întâmpla, uneori, ca banii câștigați să nu fie suficienți pentru plata facturilor și cheltuielile lunare, iar oamenii să rămână fără resurse financiare până la următoarea zi de salariu. În această situație, aceștia sunt nevoiți să se împrumute fie la cunoscuți, fie la bănci, dar aceste soluții nu sunt întotdeauna avantajoase. 

Prin urmare, cea mai potrivită soluție de a obține bani, fără a afla toată lumea problemele financiare cu care te confrunți și fără să fii nevoit să plătești luni de zile, este amanetul. Unele dintre cele mai valoroase și mai des folosite obiecte pentru garanții la amanet sunt bijuteriile din aur. 

Amanetarea bijuteriilor, un proces simplu și rapid 

Pentru a-ți amaneta bijuteriile, nu trebuie să aduci un dosar plin de documente și nici să motivezi de ce ai nevoie de bani. Simpla prezentare într-o casă de amanet și susținerea intenției (aceea de a amaneta bijuteriile) sunt suficiente pentru a demara procesul. 

Este important de menționat că, indiferent de obiectul amanetat, această tranzacție se va realiza prin intermediul unui contract, care are o perioadă determinată de valabilitate. Această perioadă este, în general, de 30 de zile, însă există posibilitatea de a fi prelungită. 

În cazul bijuteriilor din aur, acestea vor fi evaluate, în funcție de greutate, karate și de aspectul estetic. Pe baza acestei evaluări se va oferi și suma de bani aferentă. Dacă proprietarul bijuteriilor este de acord cu acest preț, poate fi realizat contractul. În cele din urmă, clientul va primi banii pe loc. 

Cele mai citite articole

La data stabilită sau chiar mai devreme, clientul poate achita împrumutul, căruia i se adaugă și comisionul casei de amanet – acesta variază de la o casă de amanet la alta – după care își poate recupera bijuteriile. Important de reținut este că în cazul în care clientul nu se prezintă la amanet, în perioada de timp stabilită, pentru a achita sau prelungi contractul, bijuteriile rămân în posesia amanetului, aceasta putând să le valorifice, vânzându-le. 

De ce sa apelezi la amanetarea bijuteriilor?  

Primul motiv pentru care oamenii ar trebui să aleagă această variantă este pentru ca  reprezintă una dintre cele mai rapide și simple modalități de a face rost de bani. 

De asemenea, dacă amanetul ales este unul cu notorietate, ce oferă servicii calitative, reflectând profesionalism, încredere și seriozitate, atunci oamenii au garanția că bijuteriile lor se află în siguranță, până la recuperarea acestora. În plus, suma de bani care poate fi împrumutată, cu garanția bijuteriilor, este una avantajoasă. 

Un alt motiv pentru care oamenii pot apela la această soluție este reprezentat de condițiile contractuale avantajoase pentru toate părțile implicate. Acest contract cuprinde comisionul perceput de casa de amanet, durata minimă și cea maximă a contractului, posibilitatea și beneficiile plății înainte de termenul final.  

Prin urmare, amanetarea bijuteriilor este o soluție sigură și eficientă de a face rost de bani, însă este important ca amanetul să fie ales cu mare atenție.

Cele mai citite articole