Fructele de aronia melanocarpa sunt un subiect de discuţie şi de cercetare pentru foarte mulţi experţi în domeniu, dar şi pentru consumatori. Fructele de aronia sunt delicioase, pot fi consumate crude, uscate, congelate, sub formă de gem sau de suc.

Aronia sunt fructe bogate în proteine foarte populare pentru beneficiile pentru sănătate pe care le aduc şi pentru că au rolul de a proteja sistemul imunitar, de a scădea colesterolul, de a ajuta digestia şi mai ales, de a regla cantitatea de zahăr în sânge. Fructele de aronia asigura 35% din DZR de vitamina C, reprezentând şi o sursă importantă de vitamina E, K, A, de potasiu, proteine, magneziu, fier, zinc şi calciu.

Principalele moduri recomandate de consum a fructelor de aronia

Principalele moduri recomandate de consum a fructelor de aronia melanocarpa sunt:

·  proaspete, fructele pot fi consumate la câteva zile de la recoltare sau la câteva săptămâni, dacă sunt ţinute în condiţii recomandate. Fructele proaspete se păstrează până la 2 luni, în condiţii de temperatură de 5 grade C, păstrându-şi proprietăţile timp de o săptămână în frigider;

·  congelate, fructele pot fi consumate chiar şi după câteva luni dacă sunt păstrate la congelator în condiţii optime;

·  uscate, fructele de aronia se usucă şi ulterior se hidrateaza pentru a fi consumate, folosite în diverse preparate;

·  ceai din fructe de aronia cu fructe uscate, folosite în prepararea acestuia, fiind gustos chiar şi neîndulcit;

·  suc de aronia sau sirop, ce poate fi consumat conform indicaţiilor de pe ambalaj, în cantitatea recomandată;

·  gem de aronia, ce poate fi consumat inclusiv de diabetici în diferite preparate sau pe pâinea specială.

Beneficiile consumului de fructe de aronia în diverse forme

Consumul fructelor de aronia aduce următoarele beneficii persoanelor care descoperă gustul divin şi proprietăţile acestora:

Cele mai citite articole

·  ajută digestia, combat constipaţia, balonarea şi diareea, protejează intestinele de bacterii;

·  îmbunătăţeşte sistemul imunitar graţie conţinutului în vitamina C;

·  previne cancerul de colon, are efecte pozitive împotriva altor tipuri de cancer;

·  îmbunătăţeşte vederea graţie conţinutului ridicat în caroten;

·  susţine funcţiile cognitive graţie nutrienţilor care lupta împotriva radicalilor liberi ce distrug legăturile între neuroni;

·  îmbunătăţeşte tensiunea arterială, graţie conţinutului mare în potasiu;

·  ajuta diabeticii, graţie conţinutului de fibre care ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge;

·  are proprietăţi antibacteriene, graţie conţinutului de vitamine care asigură consumatorii că vor răci mai rar;

·  ajută la pierderea în greutate, având un conţinut mic de calorii şi un aport mare în nutrienţi ce contribuie la detoxifierea şi curăţarea organismului;

·  menţine sănătatea tractului urinar, graţie acidului chinic conţinut, ce vindecă şi previne apariţia microorganismelor dăunătoare.

Cu alte cuvinte, aceste fructe, consumate atât crude, cât şi uscate, sub formă de suc sau de ceai, ori chiar de gem, vor avea un impact pozitiv puternic asupra organismului.

Cele mai citite articole