Gazonul artificial este un material fantastic pentru terenurile de sport in aer liber. Cu acest tip de gazon, poti avea o iarba verde si luxurianta, fara a-ti face griji cu privire la intretinere.

Odata instalat acest gazon artificial, nu va trebui sa te ocupi de udare, plivire, cosire si alte neplaceri. Cheia este sa il instalezi corect o singura data, astfel incat sa te poti bucura de beneficii multi ani de acum incolo.

Exista doua parti esentiale pentru procedura de amenajare gazon artificial: construirea bazei si instalarea gazonului.

Desi calendarul de constructie pentru fiecare teren cu gazon sintetic va varia in functie de o serie de factori diferiti – autorizatia de planificare, conditiile de amplasare, dimensiunea suprafetei care se instaleaza, resursele antreprenorului si vremea, exista cateva elemente de baza ale proiectului.

  • Alegerea terenului

Selectarea locatiei corecte este importanta, deoarece aceasta va depinde de numeroase conditii fizice si de mediu. Elementele care trebuie luate in considerare includ o locatie in camp deschis, localitatea in cadrul unei zone urbane, natura, zona de centura verde, serviciile si accesibilitatea, printre multe altele. Este important sa se asigure ca proiectul este viabil atat din punct de vedere financiar, cat si fizic. Efectuarea unui raport de fezabilitate de catre un expert va evidentia toate zonele de ingrijorare si va furniza implicatiile costurilor.

  • Planificare

Satisfacerea autoritatilor locale si a departamentului de planificare cu privire la acordul de planificare este esentiala si vor fi impuse conditii care trebuie respectate. Ar putea fi prudent sa se angajeze un consultant sau un expert cu experienta pentru a pregati proiectul, documentele si studiile necesare.

  • Proiectare 

Cele mai citite articole

Instalatia trebuie sa fie proiectata pentru a indeplini cerintele de performanta atat pentru standardele industriei, cat si pentru anumite organisme nationale si internationale de conducere.

Sunt necesare specificatii si desene pentru a realiza un proiect adecvat. Investigatiile necesare pe santier pot include un studiu topografic, un raport de investigare a terenului, un studiu arboricol, rapoarte acustice, investigatii privind serviciile si teste de absorbtie, pentru a numi doar cateva. Rezultatele acestor investigatii vor constitui baza pentru ca un specialist sa furnizeze un design adecvat pentru intregul proiect.

  • Constructia de baza

Cel mai important element in constructia unei instalatii de gazon sintetic este pregatirea subsolului si cerintele de baza. Baza nu serveste doar ca platforma pentru suprafata de gazon sintetic, ci asigura si drenajul si atenuarea. Materialele de umplutura inadecvate, compactarea si drenajul insuficient reprezinta o reteta pentru esecul oricarui proiect de instalare sau constructie.

In functie de dimensiunea instalatiei si de tipul de sport, este important sa consulti profesionisti din domeniul ingineriei civile si geotehnice pentru a obtine sfaturi si sprijin profesional. Desi costisitoare, testele geotehnice sunt recomandate pentru toate instalatiile propuse pentru terenuri de sport de mari dimensiuni.

Ai luat decizia de a constru un teren cu iarba artificiala. O decizie inteleapta!

Ai ales gazonul artificial potrivit pentru proiectul tau? Gazonul sintetic vine in numeroase stiluri, iar calitatea poate varia semnificativ. Produsul pe care il alegi va afecta in mod direct si semnificativ aspectul, longevitatea si valoarea instalatiei tale.

Alege sa colaborezi cu gazonsportiv.ro si nu vei regreta nici un minut!

Cele mai citite articole