Copiii răcesc și suferă de răceli și alte boli respiratorii mai frecvent decât adulții, deoarece sistemul lor imunitar este încă în curs de dezvoltare. Menținerea unei infecții la un nivel minim este esențială, dar atunci când un copil capătă o răceală, aceasta poate fi mai gravă decât în cazul adulților.

În general, copiii nu sunt la fel de bine echipați pentru a lupta împotriva bolilor ca un adult. De aceea, prevenția este foarte importantă pentru a sta departe de apariția unui nas infundat copii. Iată câteva sfaturi care te ajută să combați apariția unui nas infundat bebelusi în mod natural.

Ține-ți copilul departe de oamenii bolnavi.

Dacă copilul este răcit, este important să-l ții departe de alte persoane bolnave. De asemenea, dacă copilul intră în contact cu cineva care are o afecțiune contagioasă, cum ar fi răceala sau gripa, și apoi își atinge nasul sau gura, se poate îmbolnăvi și el. Dacă ești răcit(ă) sau bolnav(ă) de gripă și copilul tău se află în aceeași încăpere cu tine, încercă fie să stai departe de el, fie să te asiguri că te speli pe mâini de fiecare dată înainte și după ce îl atingi sau interacționezi cu el. Evitați contactul cu alți copii care sunt bolnavi. În acest fel, simptomele copilului tău nu se vor agrava și nu va transmite boala altora. Ultimul lucru pe care îl dorești este să transmiți boala altora copilului tău!

Păstrează mâinile și picioarele copilului calde și uscate.

Cele mai citite articole

Asigură-te că menții mâinile și picioarele copilului calde și uscate atunci când este bolnav de răceală sau gripă. Mâinile și picioarele reci și umede pot duce la alte probleme de sănătate pentru un copil, cum ar fi infecții ale urechii și boli respiratorii. Asigură-te că mâinile și picioarele copilului tău sunt uscate, chiar dacă trebuie să îi pui mănuși și șosete din bumbac. Evită apa fierbinte, deoarece poate usca și mai mult pielea.

Folosește un umidificator pentru a menține aerul umed.

Un umidificator poate ajuta la menținerea aerului umed. Atunci când aerul din jurul copilului tău este uscat, el se poate confrunta cu iritații la nivelul gâtului și mucoasei nazale. Acest lucru poate agrava și mai mult o răceală, așa că încearcă să menții aerul umed. Umidificatoarele nu adaugă doar umiditate în aer, ci pot, de asemenea, să ucidă bacteriile și alți germeni din aer. Aceste dispozitive sunt ușor de utilizat și sigure pentru copii. Foarte important este să cureți umidificatorul în mod regulat pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor sau a mucegaiului.

Încearcă decongestionante nazale cu apă de mare.

Dacă cel mic are dificultăți respiratorii din cauza mucusului, apelează la un decongestionant nazal pe bază de apă de mare. Tonimer lab Hypertonic Baby Spray, soluție hipertonică sterilă de apă de mare, decongestionează căile nazale și fluidifică mucusul, usurând astfel respirația copilului. Este un produs natural și nu provoacă dependență.

Atunci când copilul tău răcește, este important să previi agravarea afecțiunii. Dacă remediile de mai sus nu ajută, ia legătura imediat cu un medic specialist. Copilul tău ar putea avea nevoie de antibiotice dacă răceala se transformă într-o infecție.

Cele mai citite articole