Masina electrica de tocat carne este un instrument important pentru fiecare bucatar, fie el amator sau profesionist. Desi este folosita in principal pentru macinarea carnii, masina de tocat poate fi multifunctionala si poate toca multe alte alimente, inclusiv fructe si legume.

Printre principalele avantaje pe care le aduce cea mai buna masina de tocat carne se numara efortul mai mic depus in macinarea carnii si accesoriile cu care este dotata, care ajuta in multe alte operatiuni. Timpul folosit pentru aceasta operatiune este, de asemenea mic, astfel  beneficiile sunt mari.

Piata este foarte bogata in oferte pentru masini de tocat carne, asa ca la achizitionarea unui astfel de instrument, trebuie sa se tina cont de cateva criterii si anume:

Puterea motorului

Se exprima in wati si este extrem de importanta. Cu cat puterea este mai mare, cu atat masina de tocat carne va fi mai rapida si mai usor de utilizat. O putere mai mare nu inseamna automat un consum mai mare de energie. O masina de tocat carne cu putere mai mica poate consuma mai multa energie deoarece procesul de macinare poate dura mai mult. Din acest motiv, ar trebui sa se aleaga cea mai puternica masina tocat carne.

Dimensiuni de macinare

Se pot alege masini de tocat carne cu dimensiuni mari, medii si fine de macinat. Insa majoritatea masinilor de tocat carne ofera optiuni pentru mai multe dimensiuni.

Accesoriile incluse

Cu cat sunt mai multe accesorii, cu atat mai bine, pentru ca pot oferi mai multe oportunitati. Masina de tocat carne poate fi dotata cu accesorii pentru tocat carnati, rosii, legume sau cu dispozitive speciale pentru tocarea ingredientelor pentru prajituri.

Materialele din care este realizata

Acesta este un element foarte important, intrucat calitatea cutitelor, sitelor si a altor componente poate oferi durata de viata de care are nevoie aparatul. Astfel, atat masina cat si componentele trebuie sa fie facute din materiale de calitate (otel inoxidabil, fonta etc).

Capacitatea de tocare si functia de rotire inversa

Capacitatea de macinare va determina exact cate kilograme de carne se pot toca intr-o ora, iar functia de rotire inversa este foarte utila – permite masinii de tocat sa nu blocheze in interior carne sau oase devenind astfel foarte eficienta si usor de manevrat. 

Viteza de lucru

Se poate alege o masina de tocat carne cu o singura viteza, intre 500 si 600 W sau una cu o putere mai mare, care este de obicei disponibila cu 2 viteze de tocare, fiecare avand o intensitate diferita. Cea cu puterea mai mare poate economisi timp si energie, deoarece rotatia este produsa de motor, nu de o forta mecanica si nu trebuie intervenit in procesul de macinare.

Pretul

Poate fi un factor determinant atunci cand se alege o masina de tocat carne. Insa raportul corect calitate/pret este un criteriu de luat in seama. 

O masina de tocat electrica fabricata din materiale de calitate, dotata cu diverse functii si accesorii si cu o viteza relativ mare de macinare, reprezinta alegerea perfecta.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!