Ce sunt podelele suspendate?

Cautati tipurile de podele  de calitate pe care trebuie sa le cunoasteti pentru construirea unei case frumoase? Atunci ati ajuns la locul potrivit.

In procesul de realizare a unei case, dupa instalarea acoperisului, acesta este de obicei urmat de asezarea podelei. Alegerea tipului potrivit de podea va infrumuseta si mai mult interiorul casei. Totusi, eista mai multe tipuri de podele, fiecare indeplinind cerinte si prezentand caracteristici diferite. De aceea, in acest articol imi propun sa vorbesc despre un tip de podea care, in opinia mea, este esential, dar care poate induce in eroare multi oameni care nu au experienta cu constructia caselor. Dupa cum o spune chiar titlul, ma refer la podele suspendate.

O podea suspendata este o podea cu un gol sub structura. Podeaua poate fi formata in diferite moduri, folosind grinzi din lemn, panouri prefabricate din beton, sistem de blocuri si grinzi sau turnate in-situ cu beton armat. Cu toate acestea, structura podelei este sustinuta de pereti exteriori si interni. Suporturile de sub podea sunt permanente si includ pereti de sustinere sau elemente de sprijin din lemn plasate la intervale regulate.

Cu toate acestea, acest flux de aer poate lasa problema curentilor de aer si a frigului in casa, daca nu este izolat corect. Podeaua trebuie, deci, sa ramana etansa pentru a preveni racirea neintntionata a temperaturii camerei.Utilizarea panourilor termoizolante izolate previne aceste curenti de aer si mentine temperatura constanta, mentinand etanseitatea la aer.

Cele mai citite articole

Podelele solide sunt mult mai substantiale si necesita ca baza sa fie asezata in straturi de baza subterana, nisip, miez dur compactat, membrana rezistenta la umezeala, izolatie si beton. Podelele suspendate sunt formate in mod normal din 2 materiale, fie grinzi din lemn, fie un sistem de grinzi de beton.

Spre deosebire de constructia standard, podelele suspendate nu stau direct la sol. Acest lucru permite fluxul de aer si ventilatia pentru a preveni putrezirea mucegaiului si a putregaiului uscat, care altfel ar aparea pe terenul umed.

In afara de cele menionate mai sus,  ar trebui sa mai explicam ce este o placa de sol? O podea facuta din lemn sau alt material nu este placa de pardoseala. Placile de beton care formeaza podeaual unei cladiri pot fi fie sprijinite pe grinzi (numite placi suspendate), fie sprijinite direct pe subsol, (prin hardcore, de exemplu) numite „placi cu suport la sol”.

Inainte sa incepeti, ar trebui amintit faptul ca pentru a incepe instalarea podelei , baza de dedesubt trebuie mai intai nivelata, de obicei folosind ciment, apoi atunci cand suprafata este nivelata, materialul podelei este gata sa fie instalat.

Acestea fiind spuse, podelele suspnedate sunt  o parte importanta din constructia unei case. Ofera avantajul unei constructii simple, mai putin costisitore. Totusi, pentru a asigura durabilitatea este nevoie de precizie.

Cele mai citite articole